Resdagboken
Isle of Skye
Isle of Skye

Isle of Skye

Tuesday 10 May 2005 London, England, United Kingdom
  • 126 Views
  • 0 Comments
Report

Vi åkte västerut idag mot kusten och Mallaig för att därifrån ta färjan över till Island of Skye. Men på vägen dit passerade vi Glenfinnan monumentet och vad jag tyckte var roligare viadukten som är med i Harry Potter, när de åker med ångtåget till Hogwarts så ser man hur det åker över en fantastisk viadukt. Nu gick vi inte iväg så att vi såg den i sin bästa vinkel men jag har sett den. Vi hade himla flyt med färjan den skulle gå strax efter att vi kommit dit, så det var bara att köpa en biljett och åka på. Det kostade oss två + bil £24 och tog ca 30 min.

Vi kom iland på Skye, tog oss till Armadale Castle men vi gick aldrig in där. Vi åkte vidare och stannar till i Broadford och köper några trekantsmackor, fortsätter färden norrut och sätter oss och beundrar utsikten samtidigt som vi tar dagens lunch på en parkeringsplats. Vi tycker att detta är ett perfekt sätt att inta lunchen på. Vi hamnar tillsist i Portree, som är den största orten på ön, för att leta boende för natten. Vi gick runt och letade en stund med hamnade sedan på ett ställe som hette Tongadale hotel, £27/pers. Vi bär upp våra saker till rummet men eftersom det fortfarande är mycket kvar på dagen bestämmer vi oss för att åka en sväng till på ön. Vi åkte norrut och passerade Uig, när vi passerat där så började ”single track road”. Det var väl här som fåren började ta över vägen, de strövade mer eller mindre helt fritt här. Det hände tom vid ett tillfälle att jag fick ge mig ut och skämma bort två lamm som låg mitt på vägen, de vägrade flytta på sig trots att Bengt tutade på dem. Men när jag gick ut för att skrämma bort dem så kom mamma får och bräkte åt mig typ, kom inte här och säg åt mina ungar vad de får och inte får göra. Men jag lyckades få bort dem och vi kunde fortsätta. Vi stannade vid Duntulm Castle som det bara är en gammal ruin kvar av, den ligger på den norra spetsen på Skye.

På vår väg tillbaka mot Portree stannade vi vid ”kilt rock och mealt falls”. Det var stup på kanske 80 m rätt ner i havet och precis vid sidan av rastplatsen fanns ett smalt vatten fall, lite maffigt. Vi passerade ”old man of storr”. Det är en vulkanplatå som kommit fram efter en rad jordskred en gång i tiden. Det är tinnar och torn som sticker upp ur berget, lite speciellt. Det är himla vackert på Skye. Vi sitter hela tiden och säger att det är så fint, det är så vackert. Vi säger det helt enkelt för att det är så fint att man inte riktigt kan hålla det inom sig, det måste liksom sippra ur en med jämna mellanrum för annars känns det nästan som om man skulle spricka av överväldigheten.

Tillbaks i Portree gick vi snett över gatan till The Caledonian hotel för kvällsmat. Det kan jag verkligen rekomendera. Deras hamburgare med bbq-sås och friterade lökringar var bara helt fantastisk. Det var nog den godaste burgare jag någonsin ätit. Blev tvärmätta, vi fick lov att gå en sväng innan vi gick hem för att inte vi skulle spricka när vi lade oss.

Viktoria B
Last active at - from Thailand
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register