Resdagboken

Recension av Le Meridien Taipei

Sunday 24 May 2020 Taipei, Taipei City, Taiwan
  • 688 Views
  • 0 Comments
Report

Le Meridien är en av de lyxigaste turistresorterna i Taipei och ligger väldigt centralt i staden. I närheten finns många bra och intressanta attraktioner att besöka, bland annat Taipei 101 och fantastiska shoppingmöjligheter. I hotellkomplexet hittar du också en populär restaurang, My Humble House, som serverar kantonesiska och taiwanesiska maträtter. Är du förtjust i asiatisk mat så är detta ett besök att rekommendera. Restaurangen är så populär att även turister från andra hotell i närheten söker sig hit. Bara ett stenkast ifrån finns också Latitude 25 – en populär lounge som serverar cocktails och goda drinkar om kvällarna.

Komplexet har en inomhuspool, sportklubb, lobby bar och 160 rum i alla prisklasser. Du hittar allt från klassiska enkel- och dubbelrum till mer exekutiva rum för dig som har en större budget. Någon som sticker ut i jämförelse med andra hotell är att Meridien har duschar med regnskogstema och ett väldigt bra utbud av elektronik i hotellrummen.

Läge och transport

Le Meridien Taipei ligger väldigt centralt, vilket är en fördel i sig. Attraktionerna såväl som galleriorna är bara något stenkast ifrån. Och skulle du vilja besöka stadens berömda parker eller religiösa monument och tempelhus så kan det vara bra att veta att även dessa ligger i närheten. Smidigast är att använda tunnelbanan som stannar bara något kvarter från Le Meridien. Den närmsta avslutningen är på den röda linjen och stationerna Xiangshan och Taipei 101/World Trade Center. Mer info finns på https://english.metro.taipei/. Självklart finns taxi också.

Gillar du konserter, liveevents och sport så är det centrala läget en klar fördel. Taipei har mycket att erbjuda musikaliskt inom alla genrer. Du hittar allt från traditionella musikfestivaler med folkmusik, till större festivaler med gästande världsstjärnor.

Det finns också gott om events att gå på om man är intresserad av företagande och business, bland annat Fintech Taipei, som lockar många internationella företag inom fintech, bank och finans. Svenska TradingToplists.com, som recenserar brokers som 24 Option brukar vara på plats för att följa eventet. 

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen börjar 15.00 på eftermiddagen och utcheckningen 12.00. Som förmånskund eller medlem i Le Meridians kundprogram kan man checka in och ut snabbare genom deras Express-funktion. Medlemmar drar också nytta av att använda sitt medlemskort under vistelsen. Varje köp och bokning genererar poäng som sedan kan växlas ut till fysiska varor och produkter till andra vistelser och förmåner, till exempel massage eller liveevents.

Rummet

Samtliga 160 rum är utrustade med AC, klocka, fön, morgonrockar, gratis vatten, kaffe- och tekokare, elektriska adaptrar, fjärrkontroller för temperaturreglering, kylskåp, strykjärn, strykbräda och ett säkerhetsskåp. Barnsängar kan bokas i förväg antingen genom hemsidan eller genom att man ringer receptionen. Vad gäller underhållning finns kabel-tv, cd-spelare och filmer som kan hyras virtuellt.

Mat, dryck och faciliteter

Stort utbud av möjligheter för mat och dryck. Utöver restaurangen vi rekommenderade i början på guiden och cocktailbaren finns rumservice under alla dygnets timmar. Frukost serveras dagligen, men är i skrivande stund delvis limiterad på grund av rådande coronapandemi. Bokar du utan frukost men ändå vill ta från frukostbuffén kostar det 979 TWD.
Observera att både My Humle House, Latest Recipe och Latitude 25 kräver att man bokar sitt besök i god tid. Restaurangerna brukar också vara tydliga med vilken dresscode man bör ha på sig. Mer om detta finns på Le Meridien Taipeis hemsida. Le Meridien har ett eget gym som är gratis för besökare. Komplexet arrangerar även konferenser och bröllop.

Internetuppkoppling

Uppkopplingen är väldigt bra. Det enda du behöver för att nå internetuppkopplingen är ditt rumsnummer och efternamn som står på bokningen. Du kan också nå nätet om du är premiekund utan bokning.

Sammanfattning

Bra och centralt hotellkomplex med närhet till Taipeis mest centrala delar. Stort utbud av mat och dryck, shopping, nöje, uteliv, events och rekreationsmöjligheter. En klar fördel är självklart att man når det mesta med stadens tunnelbanenätverk, som bara ligger ett kvarter bort. Le Meridien är en välrespekterad hotellkedja, och även i Taipei har man lyckats skapa ett komplex som erbjuder mer än bara hotellrum och bra gästfrihet. Med sina goda restauranger, flashiga cocktailbarer och ytliga konferens- och eventytor har Le Meridien skapat något som andra konkurrenter i Taipei drömmer om.

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register