Resdagboken

Sista dagarna

Monday 6 January 2020 Key West, Florida, United States
  • 197 Views
  • 1 Comments
Report

För det första ber jag om ursäkt för att vissa foton hamnar snett när jag lägger upp dem, jag lyckas inte vända dem rätt i telefonen så ni får vrida på huvudet!
I lördags var sista dagen på stranden och vi fick till ytterligare en kajakpaddling. När vi skulle äta middag och väntade på att maten skulle komma in såg vi hur himlen blev helt kolsvart och det började blåsa kraftigt. Vi var helt säkra på att det skulle börja spöregna och åska så vi hoppades att maten skulle komma in snabbt. 
Det gjorde den inte för Lova, hon hade beställt en varm ostmacka (inte den mest komplicerade rätten alltså) och denna gång var det hon som fick in maten när vi andra ätit klart. 
Det finns en enda restaurang som lyckats ge oss alla åtta mat samtidigt så dit ska vi söndag kväll igen. Efter maten gick vi till rummen och väntade in ovädret men det började aldrig regna. Däremot blåste det massor hela natten så vi sov inte så bra.
Upp tidigt söndag för en två timmars biltur till Key West. Två timmars bilkörning genom öar och över långa broar.
Bara bilturen är häftig, man kör efter US Highway 1 som avslutas i just Key West. 
Key West är en liten stad och härbärgerar många konstnärer, hippies samt homosexuella som dras till den öppna och toleranta livsstilen som skiljer Key West från det annars så konservativa USA.
Staden är väldigt karibisk med små pastellfärgade trähus, palmer och små gränder. Vi började med en tur till ”Southernmost point”, ett monument som markerar den sydligaste punkten av det kontinentala USA. Efter det besök på Ernest Hemingways home and museum, kanske inte superkul för barnen men ändå ett måste när man väl är där. Byggnaden var den dyraste på sin tid, och Hemingway anlade dessutom den första poolen i Key West, oj vad grannarna måste ha tisslat och tasslat! 
Byggnaden bebos av ett stort antal katter där många härstammar från Hemingways katter. Johan lyckades med konststycket att bli osams med en av katterna...
Promenad efter Duval street där butiker i alla former och för alla personligheter finns representerade. 
Lunch på kända Sloppy Joe’s som namngavs av Hemingway. En anrik pub/restaurang som har många fotografier från dåtidens stjärnor på väggarna. Ingrid Bergman och Gary Cooper var några vi kände igen.
Tillbaks på hotellet blev det middag där alla åtta fick mat samtidigt, och vi satt och surrade och njöt.
Resan har varit fantastiskt, inte ett enda bråk och knappt några irritationer trots att vi levt inpå varandra i drygt två veckor och dessutom har barn i de åldrarna de är. Jag hade väntat mig åtminstone några ordentliga urladdningar från Martin men icket, alla har hållt humöret uppe galant. Vissa dagar har man haft hemlängtan men den har snabbt gått över. Vi har verkligen ”gjort” hela Florida, östkust och västkust, norr och allra sydligaste, kört motorvägar och småvägar, sett spindlar, orm, fåglar, delfiner, maneter, kackerlacka, rocka, fiskar och sjökor! 
Vi har haft regn och sol men bara skrattat, inte gråtit! 
Att Nilssons följde med var det bästa, de har varit sugna att följa med oss tidigare resor men nu blev det av, och vi som sällan hinner umgås hemma där ekorrhjulet snurrar har verkligen fått chans att förstärka systerskap och vänskap. 
Nu sitter vi i bilarna för att ta oss ut till flygplatsen för att 18 ikväll (lokal tid) förhoppningsvis lyfta mot Sverige. Jag längtar inte hem trots att vi ändå varit borta så länge. Jag längtar så klart efter er alla människor som står oss nära men jag längtar inte till kylan, mörkret och vardagsstressen men som jag brukar säga: -Det är bara att gilla läget! 
Jag är ändå så tacksam över alla minnen vi skapat på denna resa, hoppas det blir fler!
All kärlek till er alla!

Helena Och Johan Eriksson
Last active at - from Islamorada, Florida, United States
Comments
Posted By AnnBritt

Välkomna hem. Ni är efterlängtade.
ABE o BG

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register