Resdagboken

Islamorada

Saturday 4 January 2020 Islamorada, Florida, United States
  • 197 Views
  • 1 Comments
Report

När det börjar mörkna på onsdagen kommer vi fram till Islamorada som ligger halvvägs ut mot Key West.
Incheckning, upp på rummen för att lämna väskor innan vi skulle få i oss mat. 
Rummen var väldigt små, i princip bara två dubbelsängar som rymdes. Min och Lovas säng luktar inte gott men fräsch dusch/toa i alla fall vilket vi är tacksamma över. 
Vi gick iväg till en öppen restaurang där vi vuxna beställde in varsin Mojito som var fantastiskt god, läsk till barnen och tacos/hamburgare/pommes frites till mat. Efter maten gick vi till stranden och njöt av en fantastisk stjärnhimmel. 
Dagen efter var det soligt och varmt. Vi paddlade kanot allihopa, jag var väldigt skeptisk men testade ändå och det var riktigt kul! 
På kvällen gick vi till en italiensk restaurang som skulle ha bra mat. Först fick vi vänta länge på att ens få drycken. Martin fick sin cola långt efter alla andra och jag tror servitrisen kom tre gånger och sa att colan var på väg och att hon var ledsen, men det är väl bara att hämta colan??? 
Sen maten... Alla fick maten olika, Mari fick näst sist och Johan absolut sist, många av oss hade ätit klart när Johan fick sin mat. Så himla dåligt! Dit går vi inte igen.
Fredag blev det ytterligare en soldag där Lova och Julia badar i poolen och umgås med varann hela tiden medan vi andra kopplar av, löser Sudoko, lyssnar på ljudbok, sover eller spelar något av alla strandspel som finns gratis att låna.
Det blåste för mycket för paddling så det blev tyvärr inget sånt. Hela resorten är fantastiskt, det finns som sagt massor av strandspel som man får nyttja om man vill, det finns snorklingsutrustning att låna, finns en gummiflotte man kan simma ut till och sitta på, vilket vi gjorde allihopa. Vi har sett massor av pelikaner, maneter, ödlor i olika storlekar samt en kackerlacka. Fredag kväll går vi tillbaks till restaurangen vi var på första kvällen. På vägen dit ser vi en sjöko i vattnet! 
En skitful, jättestor varelse som väger mellan 300-450 kg. De är sällsynta så det riktigt mäktigt att få se detta djur. Vi är riktigt upprymda när vi kommer till restaurangen och vi äter en härlig middag i solnedgången. Efter ett tag börjar en trubadur spela och Lova och Julia rusar dit och börjar dansa. Det är så härligt att se dessa två tjejer så lyckliga och obekymrade stå och dansa, jag blir tårögd och rörd och vi känner alla att uttrycket ”leva här och nu” aldrig känts mer rätt. De dansar säkert 20 minuter och vi går därifrån med en härlig känsla inombords. 
Söndag väntar Key West, ska bli spännande!

Helena Och Johan Eriksson
Last active at - from Islamorada, Florida, United States
Comments
Posted By Farfar

Ni har det så bra!

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register