Resdagboken

Huset

Tuesday 24 December 2019 Cape Coral, Florida, United States
  • 185 Views
  • 1 Comments
Report

Bilresan från Orlando till Cape Coral blev en upplevelse. Vi såg ett Florida vi aldrig tidigare sett. Vi körde i tre timmar söderut tvärs genom Florida och passerade många samhällen man hade missat om man blundat, samhällen där centrum bestod av en Baptistkyrka med orden ”God loves you” präntade på en skylt utanför, följt av ett skjul där en neonskylt signalerar att här finns ”Cold beer”. 
Sedan kommer familjerestaurangen som heter ”Wendys Grill & BBQ and more”, där vi kan gissa men inte vill veta vad ”and more” betyder. Vi kör genom långa ödsliga landskap där endast långa apelsinodlingar och nötkreatur-”rancher” med uppmaningen: -”Eat more meat” får oss att känna att vi inte är helt ensamma i världen. Mitt i tomma intet dyker det upp några fallfärdiga skjul, följt av en husvagns- husbilsparkering och en restaurangskylt med den icket inbjudande skylten ”The clucking chicken”. På fler än ett ställe passerar vi husbilar med texten ”We buy gold and guns” och fallfärdiga byggnader med Bar/Saloon som signum. Fattigdomen här i inlandet är påtaglig och något vi inte sett i Florida förut då vi alltid varit längs kusten men det är intressant och lärorikt att se även detta. 
Till slut är vi framme vid mer befolkade Cape Coral och hittar fram till huset som inte ägs av fattiglappar. Fantastiskt läge vid kanalen, två båtar och en pool får oss att känna att här kan vi koppla av ett tag. Första dagen passar vi på att gå på bio, Star Wars - The rise of Skywalker. En upplevelse bara att gå på amerikansk bio där fåtöljerna är recliners så man ligger ner och ser på filmen. Superhäftigt! 
I morgon är det julafton och vi passar på att önska en riktigt God Jul!

Helena Och Johan Eriksson
Last active at - from Islamorada, Florida, United States
Comments
Posted By AnnBritt

Som vanligt underbar underhållning att få läsa Din resedagbok Helena.

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register