Resdagboken

Kennedy Space Center och Universal

Sunday 22 December 2019 Orlando, Florida, United States
  • 253 Views
  • 0 Comments
Report

Kennedy Space Center levererade även denna gång!
Vädret var bra, mulet och drygt 20 grader varmt. Väl där gick vi direkt in till Atlantis-”showen” som är fantastiskt maffig och imponerande. Spenderade mycket tid där, åkte en simulator och shoppade i turistfälleshopen där David fick en gratismugg när han betalade för att de tyckte han fått vänta så länge i kön. Johan ville inte vara sämre så han ställde sig också i kön för att betala men icke sa nicke, ingen mugg där inte! Blev en sämre lunch där vi satt utomhus med ett gäng hungriga fåglar och en söt ekorre. Rätt vad det är säger David nåt om att hotellet vi bodde på igår inte var betalt i förväg. Jo, säger Johan, det var det ju. Men jag betalade 250 dollar (2500kr) sa David.
Hmmm, nu blev Mari arg och vi andra fundersamma. Grabbarna ringde hotellet och efter ett tag visade det sig att David inte betalat 250 dollar vid incheckning utan 25 dollar, vilket även Johan gjort. Det är en depositionsavgift som man får tillbaks när man checkar ut om man inte slagit sönder hotellrummet eller liknande. Summa summarum hade han alltså inte betalat något extra alls, alla glada och nöjda förutom möjligen Mari!
Vi hade tänkt ta bussturen runt området men det var en timmes kö för en busstur som tar två timmar så vi kände att det var lite segt. Lite mer strosande innan vi bestämde oss för att åka mot nästa hotell. Blev middag på hotellet och en rätt tidig kväll, trötta efter dagen och fortfarande jetlaggade.
Upp tidigt nästa dag för att ta oss till Universal där vi kom in en timma innan öppning (eftersom vi bott på ett Universal-hotell). Raka vägen till Harry Potter där vi passade på att åka en attraktion som har en timmes väntetid när man kommer in lite senare än vad vi gjorde. En riktigt riktigt bra berg- och dalbana var det, alla var nöjda. Efter det drog vi tjejer till nästa värld (vi hade biljett till två parker, grabbarna bara till Universal) där vi åkte nästa berg- och dalbana som var lite för läbbig för min smak, men de andra tyckte den var jättebra. Lova och Julia åkte ytterligare en berg-och dalbana men då väntade jag och Mari på marken. Sedan lunch på världens största Hard Rock Cafe för oss tjejer innan vi återvände till Universal. Grabbarna hade ledsnat och farit till ett outlet och vi träffades på hotellet efter några timmar. Alla trötta i fötterna men nöjda med dagen. Nu väntar tre timmars bilresa innan vi är i huset, då kan semestern börja på riktigt!

Helena Och Johan Eriksson
Last active at - from Islamorada, Florida, United States
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register