Resdagboken

Oakham - Cambridge och där emellan

Tuesday 17 September 2019 Cambridge, England, United Kingdom
  • 233 Views
  • 3 Comments
Report

The Waterman Hotel, Cambridge, 21.29 lokal tid 

Runt halv 8 i morse kom ett meddelande på Messenger från dubbelrum-folket att de var hungriga. Och eftersom jag själv sovit rätt kasst och dessutom vaknat tidigare än önskat så satt vi snart i hotellets ena hörn på bottenvåningen och åt en rejäl engelsk frukost (ingick). 

Igen oerhört mätta och belåtna styrde vi kosan, eller bilen rättare sagt, mot King's Lynn i norra Norfolk och den oerhört stora ölaffären Beers of Europe. Alla tre handlade lite mindre eller lite mer, och efter det var vi sugna på kaffe. Det hade ju ändå gått två timmar sen frukosten. 

Det har varit soligt, det har varit varmt, och rapporterna hemifrån om stormvindar och regn känns främmande här där det är shorts- och T-shirtväder.

Så när vi på vinst och förlust hade svängt av A10 in i den för oss helt okända lilla staden Downham Market och parkerat bredvid Castle Hotel för vi såg att de hade några bord på utsidan i solen som var minst sagt lockande, så skulle man ju kunnat tro att vi skulle sätta oss där i solen och se småstadslivet passera revy. 

Men alls inte. 

Hotellet visade sig vara ännu en liten pärla, som är svår att beskriva. Men vi sa alla tre att här skulle vi velat stanna nån natt, bara varit. Till vårt kaffe fick vi några småkakor som verkligen var bakade med smör och inte margarin. Och vi satt inomhus eftersom där var så speciellt med den allestädes närvarande heltäckningsmattan, gamla tavlor, lågt i tak, sittplatser i fönstren.  

Det var en fin stund. Ännu en vill säga.

Sen åkte vi en timme i bilen innan vi kom till Cambridge, och checkade in på The Waterman Hotel.

Floden Cam rinner genom staden och på ena sidan ligger universitet och kyrkor och små gator och gränder och affärer (men inga större kedjor som Gant och H&M vad vi såg) och barer, restauranger och studentbostäder, och det är korsvirkeshus och stenhus, det är gammalt, Cambridge University är från 1206, det är ungt och det är studenter bland alla gamla hus, och inte så många turister som jag trodde här skulle vara. 

Men vi bor på andra sidan Cam, i den lite nyare delen av Cambridge. Precis vid floden dock. 

Hotellet är egentligen en pub med några rum på andra våningen. Vid en första blick är rummen lite slitna och bedagade, men sen ser man att det är design. Mycket smakfullt, mycket häftigt. 

Här år vi lunch (ceasarsallad) när vi kom, det blev middag några timmar senare på The Anchor, som är en stor pub vid floden på "rätt" sida, och som är känd för att det var här medlemmarna i Pink Floyd träffades nån gång på 60-talet. Mike var lyrisk. Han älskar Pink Floyd. 

Nu tillbaka på hotellet. Avslutat dagen (rätt trötta är vi efter att ha vandrat runt men också besökt några pubar), samt pratat om hur morgondagen ska se ut, nere i vår pub, där ölutbudet är riktigt bra (runt 15 olika öl från små bryggerier att välja mellan). 

Imorgon åker vi vidare. Till Essex bland annat. Mer om det kanske kommer. Nu räcker det för den här dagen. Jag ligger ensam här i min dubbelsäng och kan breda ut mig, dubbelrum-folket har sitt gemensamma rum här bredvid och jag hoppas givetvis de får sova gott i dubbelsängen som de ska dela... 

 *** 

Tack för era hälsningar, Ingmar och Mez! 

Ewa Och Magnus Sten
Last active at - from Madrid, Spain
Comments
Posted By Camilla

Åh, vad kul ni har det å mysig miljö, kan nästan föreställa mig ställerna ni är på, har sett endel engelska serier. Hälsa Mike å Stefan så ses vi på torsdag. Kram

Posted By Ingmar Larsson

JAG VILL NATURLIGTVIS HÄLSA TILL DIG IDAG OCKSÅ. HÄLSNINGAR INGMAR.

Posted By Meziye suleyman

Så roligt att ni har så kul tillsammans.
Njut bara av dubbelsäng och egen ro.
Må bra.

Med bil i Englands södra och mellersta delar.

1 Photos 4 Visited Places 4 Posts To the trip
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register