Resdagboken

Voyage 39 Las Palmas - Santa Cruz

Friday 2 August 2019 Las Palmas de Gran Canaria, Canary Islands, Spain
  • 268 Views
  • 2 Comments
Report

Jag kom fram till Las Palmas på kanarieöarna förra fredagen och då hade de precis tagit upp Africa Mercy från dorrdockan och lagt ner skeppet i vattnet. Vi var ca 100 besättningsmän som anlände den dagen och fler skulle komma och kommer ombord, mrn just nu är vi runt 250. Vi står just nu inne i Aricans skeppsvarv, en stor hamn med all teknisk service du kan tänka dig. Här svetsas det plåt och ett ständigt ljud hörs av div maskiner och traktorer och kranbilar. När vi tänker på kanarieöarna så tänker vi på sol och badsemester men riktigt så är det inte för oss här. Jag jobbar med förberedelser och har inte arbetat med några tekniska jobb, men ett stort arbete har genomförst umder tiden i valvet! Vi fick en liten rapport igår vad som gjorts under dessa veckor, och det är en lång lista med massor av arbeten som fullföljts. Det är olika företag inblandade med tekniker och service personal. Ett ledarteam från skeppet har lett arbetet och över 600 arbetsorder har genomförts. 

All teknisk personal på skeppet har arbetat hårt och det är otroligt mycket logistik som ska klaffa för att allt skulle kunna genomföras i tid. Långa dagar har de haft och ibland undrar man var arbetsglädjen kommer ifrån när det är slitigt, men Kapten Jurrian från Holland bara skiner av glädje och det är lätt att följa en ledare som är så positiv och entusiastisk. Kapten Jurrian började sin presentation igår med att säga, ”jag föddes på ett varv på ett skepp och jag älskar att vara på varv. Detta är det roligaste som finns förutom att segla. Denna början på hans tal, utbröt ett befriande skratt. 

De största arbetet som genomförts under denna tid på varvet har varit bytet av propeller och roder, men vad jag förstår så är också hela växellådan och styrsystem nytt. De har rengjort slambrunnar, byggt om hela köket för besättningen ”crew galley”( inte stora köket). Skeppet är också målats om i loggans mörka blå, de 7 dieseltankarna har renoverats och förstärkts, kylsystem är bytt, 20 kabiner har fått nytt golv, alla cafébord har polerats och slipats mm mm.

Under denna vecka så har vi arbetat på olika håll med olika saker, vi har också haft tid för en liten hike med operations ledarteam. Igår eftermiddag kollade vi in operationssalarna att allt var bundet och satt fast ordentligt. Inget får skadas om skeppet börjar luta vid seglingen. Vi kommer att åka inom kort och det blir skeppets 39:de segling, denna gång från Las Palmas till Santa Cruze på Teneriffa. De gör denna segling för att kolla att allt fungerar som det ska, en resa som normalt tar 4 timmar kommer att ta minst 8 timmar. Vi kommer att snurra runt och testa skeppet på olika sätt, kaptenen övertygade oss om att vi kommer att ha roligt -:). Det kommer att blåsa lite idag så jag är inte helt säker på hur vågigt det kommer att bli, men så länge vi är uppe på deck så är det ingen fara. Jag brukar inte vara känslig och är normalt inte sjösjuk, men alla har fått sjösjuketabletter för säkerhets skull. 
Ingen av oss har fått lämna skeppet från kl 19 igår kväll, så nu är det upp till Kaptenen att tala om när avresan härifrån sker, förhoppningsvis idag på eftermiddagen
Be för vår resa till Teneriffa, och senare Dakar, Senegal. 

Anneli Persson
Last active at - from Dakar, Dakar Region, Senegal
Comments
Posted By Ann-Marie Thoren

Härliga Annelie! Det ska bli spännande att följa dig på resan. Tack för besöket vi fick av dig och din syster. Jätteroligt! Vi tror att ni får vara till stor välsignelse för både patienter och "jobbare" Kramar A-M

Posted By Lars B. Lundgren

Strapatser, - eller härligt att jobba som vi känner dig! - Jobba på. Vi tycker du är väldigt mycket fantastisk på alla sätt o vis. Ha det så härligt o skönt du kan på alla Dina stunder "jobbiga o lediga". Vår Herre Gud älskar Dig.
//Katrin o Lasse

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register