Resdagboken

Experimentarium

Friday 26 July 2019 Copenhagen, Capital Region of Denmark, Denmark
  • 258 Views
  • 0 Comments
Report

Idag hade vi satt vårt mål mot Experimentarium.
Vi tog bilen ut mot Experimentarium och väl framme stormade vi in mot entrén för att utforska och experimentera. Det var en väldigt häftig arkitektur invändigt med en stor spiraltrappa klädd i kopparplåt som ledde upp alla fem våningar.

Vi började på plan 1 för att sedan jobba oss uppåt i byggnaden. Det var väldigt fina och häftiga utställningar och den första som mötte oss var en utställning om hur det fungerar med logistik. Man fick skicka runt bollar till olika destinationer via flyg, båt eller lastbil. August tyckte att det var roligast att leka med de olika ”fraktbollarna” som skickades iväg i olika rullsystem.
Man kunde läsa om solkraft, vindkraft och fick även känna på hur stor skillnad det var mellan olika råoljor beroende på vart de kom ifrån.
Nästa utställning handlade om kroppen och det bästa Brage visste här var att krypa in i sinnesupplevelsen. En totalt mörk bana att krypa i där man fick uppleva ljud och lukter. Första gången var lite läskig. 
Det fanns en stor del där man kunde tävla med sina kroppen genom att hoppa, springa och dansa.
På plan två kunde man testa sin hjärna genom att få fram olika idéer till uppfinningar. Det fanns även en stor avdelning där man kunde leka med såpbubblor och se hur ljusfenomen fungerar.
Det går att skriva hur mycket som helst om detta men om man ska sammanfatta detta så är det att om man har barn och åker till Köpenhamn så borde detta vara ett givet resemål!

Det blev en heldag på experimentrum och vi var nog de sista besökarna som lämnade stället. Vi avslutade trippen med att äta mat ute på stan, vi hittade ett fantastiskt Italienskt ställe. Vi satte oss på utsidan för att ära vår mat och njuta av sommarvärmen. 

Over an out
Experimentarna

Tobias Almström
Last active at - from Copenhagen, Capital Region of Denmark, Denmark
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register