Resdagboken

Legoland dag 1

Saturday 20 July 2019 Billund, Region Syddanmark, Denmark
  • 177 Views
  • 0 Comments
Report

Halv nio...asså halv nio då vaknar våra små troll

Det har aldrig skett tidigare. Våra barn vaknar runt 06.00 och vi har en känd klubb med kusin Einar som heter frukostklubben, så att vakna halv nio är en händelse som inte kommer att ske innan barnen är runt 15 igen.

Vi gör en god robust frukost och gör oss i ordning. Legoland öppnar ju kl 10.00 ropar Carolin som är en ”Röd” person, Tobias som är betydligt mer jordnära lugnar situationen.

Halv elva tar vi lala-Landia tåget mot Legoland. August som tydligen älskar tåget blir helt arg när det stannar för att ta upp fler passagerare för att inte tala om när vi måste stiga av.
Men vi kommer av och vår lille gulligan blir nöjd tillslut. Vi vandrar bort mot Legoland och går in.
Tobbe hämtar ut våra ”Q-botar” som ger oss företräde till några attraktioner. 

Efter detta fastnar vi och oj vad vi fastnar. Brage hamnar i någon form av euforisk tillstånd, vi är fast i miniland. Ett land av lego, små legohus, små bilar, små skepp osv... vi hade aldrig kunnat ana denna fascination, den var galen. Brage som alltid har koll på sin mamma och pappa sprang helt okontrollerat mellan alla små städer, han var helt uppslukad och efter en timme fick vi bryta, vi trodde aldrig att vi skulle komma därifrån.

Vi gick mot piratlandet, för vem vill inte vara pirat??

Vi åkte två attraktioner och sedan blev det mat, fish and chips. Jepp för att i Danmark är tydligen fisk ”skitgott” enl våra små?? Och något annat som fick Carro att börja gråta var att Brage för första gången i sitt liv drack mjölk och älskade det? Våran lilla fd allergiker, vem hade kunnat gissa??


Vi åkte väldigt mkt attraktioner, brandbilar, vatten attraktioner, pyramider osv...två väldigt nöjda barn hade vi. Sedan kom skyfallet och oj vadet regnade, men vi köpte regnponchos och sedan passade vi på att äta.

Vi åkte lite till men sedan stängde parken och det va dags för butiken...jo men det är klart att man måste köpa lego. Brage hittade en förpackning med lego som en av hans storkusiner har så den fick det bli och Carolin valde tilll August som nu var väldigt trött.

Vi valde att gå hem, ingen lång tur och vi hittade många hallon på vägen. En väldigt glad familj är vi efter dagens äventyr.

Hemma igen så byggde Brage lite lego och sedan var det natt.

När August och Brage sov så kände Carolin att hon tydligen inte hade fått tillräckligt med steg för dagen så hon tog på sig löparskorna och tog det långa varvet.

Hemma igen blev det ett parti med plump 

Over and out
legoland-land-ianerna 

Tobias Almström
Last active at - from Copenhagen, Capital Region of Denmark, Denmark
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register