Resdagboken

Sammanfattning av Litauens huvudstad

Saturday 27 April 2019 Vilnius, Vilnius County, Lithuania
  • 53 Views
  • 0 Comments
Report

Årets resa med I gick till Vilnius. Bil ner till Kastrup och flyg därifrån. Taxi till hotellet, som heter Narutis och är *****. Rummet var därefter: Stort, fint och mängder med tvålar och shampo (ni som förstår, ni förstår).

Med i sällskapet fanns också B och E, som delade rum.

Under våra dagar i den litauiska huvudstaden tog vi oss till KGB-museet men där kom vi tyvärr inte in med rullstol (som en i sällskapet sitter i), så där var det bara att vända i dörren. Gick till Nationalmuseet i stället som visade en annan historia än den som vi inte fick se.

Vi hyrde en dag en taxichaufför som tog oss till Trakai en knapp timme bort. Vackert och intressant. 

Vi var förstås över i Uzupis-området, som är en egen republik (på skoj förstås) och där finns den berömda väggen med Uzupis konstitution på en stor mängd språk. Några visdomar därifrån: 
* Alla har rätt att vara lyckliga
* Alla har rätt att dö, men det är ingen plikt
* Alla har rätt att inte begripa nånting alls

Vi gick runt och tittade på kyrkor, gamla hus och lunkade runt i smala gränder. Vi tog det i lugnt tempo.

Solen sken hela tiden och det var väldigt varmt. Men skönt. Vi åt gott och inhemskt på Aline Leiciai, Gabi och Amatininku, vi hade inga större problem med pizzorna på Divino, vi åt en fräsch ukrainsk borstj på hotellets uteserververing till lunch en dag. Vi hann förstås med att fika varje dag. Vi hade väldigt trevligt.

En viss oro fanns för att SAS-strejken skulle se till att vi inte kom hem så enkelt och smidigt som vi hade köpt biljett för. Men det visade sig att vår rutt trafikerades av ett inhyrt bolag i SAS-plan, och de strejkade inte. Så lördag eftermiddag flög vi hem, landade i ett grått Kastrup och körde sen hem till Varberg där det nu hade blivit kväll.

Nästa år? Troligtvis Warszawa.

Ewa Och Magnus Sten
Last active at - from Palma, Balearic Islands, Spain
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register