Resdagboken

Dag 9 - St Vincent - Bequia - Port Elizabeth

Monday 11 February 2019 Saint Vincent and the Grenadines
  • 276 Views
  • 0 Comments
Report

Idag gick vi upp lite innan åtta, käkade frukost vid åtta. Vi seglade norrut mot ön Bequia. Denna segligen var inte heller så lång så vi kom in till Port Elizabet till middagstid. Vi käkade lite lunch och chillade på båten innan vi blev inkörda till stan med dingen. Vi gick längst med vattnet en bit för att komma till taxistationen där vi skulle ta en taxi jeep till ett ställe som hjälper skölpaddor. 

Det var en slingrig väg som gick tvärs över ön och ut längst med östkusten. Vi stannade till vid en utkiksplats för att titta på det vilda havet och vågorna som slog in över klipporna.

Väl framme så mötte vi Mr King. Han har fångat in sköldpaddor när de kläcks för att föda upp dem för att släppa ut dem när de är ca 5 år. Detta för att så många som möjligt ska klara sig. En riktig eldskäl som matar bebisarna med tonfisk på konserv för att sedan gå över till småfisk när de blivit lite större. Det var Hawksbill Turtles, de äter fisk i revet. Han har hållt på med detta i nästan 30 år. Och nästa år så bör de första komma tillbaka för att lägga ägg på samma strand. De väntar 25 år innan de kommer och lägger ägg första gången. Han har taggat sköldpaddorna så att han ska känna igen dem. Sen åkte vi tillbaka till stan för att käka mat på Papas.

Det var en svensk man som ägde och drev Papas. Ikväll blev det helgrillad gris med massa goda tillbehör som coleslaw, sallad och potatissallad. Grisen var mycket god med knaprig svål. Servicen var dock något av det  slöaste jag har varit med om någonsin. Vi var alla 3 båtar här ca 30 personer. Det tog nog en timma för att ta fördrinksordern samt leverera drinkarna. Maten var i varje fall god.

Vi gick en sväng längst med strandpromenaden när en snubbe som körde båttaxi hade koll på vilken båt vi tillhörde och erbjöd sig att köra oss ut till båten. Vi avböjde för att ta oss en öl på någon hak. Vi valde Whaleboner bar, de hade stora valkäkar som bar och valkotor som barstolar. Vi satt oss på ett bord ute på en liten pir. Det var lite inhemska pågar och töser som hängde vid baren och mariujanadoften låg tung över stället. 

När vi druckit upp vår öl så tog vi taxin som väntade på oss.

Matthias Svegbrant
Last active at - from Placencia, Stann Creek District, Belize
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register