Resdagboken
Staty över Cristobal Colon (eller som vi felaktigt kallar honom Kristoffer Kolumbus)
Staty över Cristobal Colon (eller som vi felaktigt kallar honom Kristoffer Kolumbus)

Nästa destination

Thursday 20 December 2018 Calle General Luperón 106, Distrito Nacional, Dominican Republic
  • 170 Views
  • 2 Comments
Report


(Onsdag 19 december)
Så förflöt en vecka med lugn. Har kunnat varva ner och mår bra. Har ätit väldigt god mat hela veckan. Åkte med hyresvärdinnan och några kompisar till en strand för de som bor där undviker stränderna utanför dörren för det är för mycket turister och priserna är uppjackade.
Tog bussen vid lunch idag och kom fram till Santo Domingo, huvudstaden, vid 4 tiden och klev rätt ut i ett riktigt kaos och tumult jämfört med hur lugnt det varit i Punta Cana. Men efter en kilometers promenad så var jag framme vid mitt nya boende, en pittoresk liten lägenhet mitt i “gamla stan”, dvs. den gamla kolonianska delen av staden med massor av små hus som har några hundra år på nacken.
Har precis varit ute och käkat och bara på de få kvarteren jag har gått har jag sett att här finns hur mycket som helst att se och göra till skillnad från Punta Cana, där är det mest sol och bad som gäller och vattensporter förstås men det vet ju alla att det är inte min grej.
Tog en öl på ett litet lokalt hak och blev förvånad hur se serverar öl här, i en papperspåse, här är det för att absorbera kondens men man fick ju lite alkisvarningsvibbar hemifrån.
Nu ska jag utforska vad Dominikansk TV har att erbjuda, är för trött för att “gå ut”.
(Torsdag 20 december)
Fortsättning ifrån igår. Mitt när jag satt och skrev detta inlägg så gick strömmen, flera kvarter vart helt strömlösa och de hade ingen prognos för när det skulle kunna vara klart.
Jag gav upp och gick och lade mig vid 22.30 efter att ha läsgt bok i mobilen ett tag och det verkar som att de har fixat det under natten, vaknade någon gång och kände att fläktarna hade startat igen. När jag nu sitter och skriver detta vid 09 på morgonen så gick strömmen precis igen. Vi får se hur lång tid det tar denna gången. Enligt hyresvärdinnan sker det emellanåt men oftast bara i ca 10 minuter, det igårkväll var mycket ovanligt, det var en transformatorstation som hade brunnit upp.
17.30 Ytterligare ett strömavbrott, tydligen hade de bara lappat ihop det tillfälligt för natten och idag under dagen har de bytt hela transformatorn så nu först har jag ström igen.
Har haft en besynnerlig kombination av hyresvärdinnor, den första var Argentinsk-Brasiliansk och nu bor jag hos en Italienska. Båda jättetrevliga men helt oväntandes, jag hade förväntat mig att bo hos Dominkaner.
Glömde lägga ut länk till mina boenden, här är de
Punta Cana https://www.airbnb.se/rooms/21125543
Santo Domingo https://www.airbnb.se/rooms/24965418

Christopher Såthén
Last active at - from Flen, Södermanland County, Sweden
Comments
Posted By Anne-Lie Nilsson

Härligt med öl i påse! Hoho🎅🏾

Posted By Lena

God Jul på dig Mr och har det så skönt. Vi syns nästa år! Kram :)

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register