Resdagboken
Mycket god fisk
Mycket god fisk

Onsdag - fredag. Sista dagarna och hemfärdstrassel

Saturday 1 December 2018 Alicante, Valencian Community, Spain
  • 150 Views
  • 0 Comments
Report


Fredag morgon, på Alicante flygplats

Igår, torsdag, skulle vi åka från Spanien klockan 17.00, men det blev inte av eftersom det eventuellt läckte hydraulolja någonstans från flygplanet. Det skulle undersökas, så först blev det försenat, men efter nästan tre timmar bestämdes att det skulle kollas närmare under natten, piloten måste sova och passagerarna skulle få övernatta på hotell. Vid nio blev det många taxibilar som tog oss tillbaka till ”vårt” hotell, Melia. Lite småkaos vid incheckningen, men relativt smidigt ändå, och vid tio bjöd KLM på middag, som hotellet lyckades få till i en hast.

Det började bra med jättegod hummersoppa, bröd och vin. Sedan blev det god räkpaella med inte så många räkor, och till efterrätt fick man äpplen eller en burk yoghurt. Nåja, så här dags hade vi inte orkat så mycket ändå. Den troligtvis plötsligt inkallade hotellpersonalen sprang fram och tillbaka som om de hade eld i baken, och ändå hade någon tysk man mage att klaga på storleken på ölglaset tillika brödet och annat. Vi var däremot imponerade över allt de lyckats åstadkomma med så kort varsel.

Sedan fick vi sova i ett rum av bättre klass än tidigare, dock med sämre utsikt då det låg på första våningen, mot Casinot, inte havet. Inte heller fick vi tillfälle att använda de monogramprydda båda morgonrockar, som ingick i det lyxiga rummet. Och någon soluppgång eller fin frukostbuffe på hotellet var det inte tal om för man skulle vara på flygplatsen igen halv sju och där är vi nu. 8.45 ska vi lyfta enligt senaste besked. (Aha, nu är det soluppgång här utanför, men väldigt mycket moln idag)

Då kan vi passa på att berätta lite om onsdagen, dvs i förrgår, den sista hela semesterdagen. Finfin soluppgång inledde dagen som vanligt. Efter frukost tog vi oss till shoppinggatorna och gick in i ett varuhus. Lasse tröttnade dock snabbt för han ville hänga på stranden, så jag fortsatte lite på egen hand och tittade in på Zara, Mango och passerade andra kända märkesbutiker. Här blev dock inte mycket handlat, bara betraktat.

Vi träffades vid hotellet igen vid tre och gick till vår restauranggata och åt veckans dyraste rätt. Det var en mycket god fiskrätt. Vi delade på en ”sea bass”, (vi glömde kolla vad den heter på svenska) som grillades i halvor med kryddig olja och vitlök på och diverse vällagade grönsaker. Vitt vin till.

Efter hemkomsten blev det väl mest packning inför avresedagen.


Avresedagen, torsdag: Stilig soluppgång, frukostbuffé, slutlig packning och utcheckning från hotellet vid tolv. Vi lämnade ifrån oss bagaget och gick och strövade lite vid vattnet. Satt och njöt av solen på ett antal soffor längs vår promenadväg, som det anstår ett pensionärspar. Det var skönt. Vi åt lite och shoppade en del och tog sedan bussen till flygplatsen...... Ovan beskrev jag vad som hände då. Inte kunde vi väl ana, att vi skulle tillbringa ännu en natt på vårt hotell efter flygtrasslet.

Nu nästan nio timmar senare (fredag) är vi kvar i Spanien fast på Valencias flygplats, två busstimmar från Alicante. Det blev nämligen med buss och inte med flyg vi lämnade Alicante.

Alltför tidigt imorse var vi alltså tillbaka på flygplatsen där. Det sas först, att vårt plan skulle avgå kl 8:45, sedan 8:00, därefter 9:30 och till sist kl 13:00, vilket resulterade i mycket suck och stön över usel information från KLM. Där satt man och väntade och väntade. Ingen informationsdisk och ingen personal från KLM. Rykten gick. Numera kan man nästan enbart få besked via sociala medier, men via dem fick vi inte ens en antydan till svar på den enda fråga vi hade, och som vi ställde gång på gång: ”NÄR går vårt plan från Alicante?” So much for social media...

Någon sa till sist att man skulle gå till ett visst ställe för info. Folk gick dit och en man med hög röst informerade om läget. Strax skulle vi hämta ut vårt bagage nere vid bagageutlämningen (för andra gången) och därefter få en busstur till Valencia. Turen på en motorväg tog två timmar, men bussen var bekväm, tack och lov.

Väl framme i Valencia var det dags att checka in för tredje gången på hemresan. Då fick vi också matkuponger som kunde användas på flygplatsens restauranger. Den täckte ungefär hälften av vad maten kostade, för efter alla strapatser var vi var sugna på en rejäl köttbit. Det blev en god entrecote, väl värd de extra pengar vi själva betalade. Något gott ska väl pensionen räcka till :)
Ja, sedan var det bara att vänta igen. På avgångstavlan ser man att de dubblat avgångarna till Amsterdam vid fem och ett av de planen ska vi åka med, tillsammans med en trött skock andra människor som man delvis slagit sig i slang med eller som man åtminstone känner igen till utseendet. Lite kul det där – annars kommer sällan damer och lutar sig fram över ens matbricka, pekar på saltpåsarna och undrar var man hittar sådana :) . Man lär sig slå dövörat till också – man hör inte längre meddelandena om att det är förbjudet att röka och att man inte får lämna bagage obevakat, på samma sätt som man slår dövörat till affärernas julmusik.

Enligt planen ska vi hinna med dagens sista plan från Amsterdam till Linköping, och det hoppas vi innerligt.

Lite senare.... Nu är vi äntligen i Amsterdam och måtte nu planet till Linköping gå enligt tidtabell!!Lördag 1 december

Planet gick i tid och det var fullsatt eftersom det var fredagskväll och affärsresenärer ska hem.
Det var skönt att komma hem till slut.

Bilderna till detta inlägg är från onsdag-fredagL

Ita Ljunge
Last active at - from Benalmádena, Andalusia, Spain
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register