Resdagboken

Söndag, tredje dagen

Sunday 25 November 2018 Alicante, Valencian Community, Spain
  • 259 Views
  • 0 Comments
Report


En tjusig soluppgång som förvandlade havsvattnet till ett guldskimrande glitter startade dagen. Sedan var himlen mestadels blå och temperaturen höll sig runt 18 grader.

På dagens program stod promenad. Vi gick bland många söndagsflanörer på strandpromenaden med den speciella stensättningen. Om man bara tittar ner blir man nästan lite yr och tror att man ska trampa fel, eftersom stenarna är lagda i ett mönster som ger ett 3D-intryck. Det är likadant, men ett vågmönster, på paradgatans promenadstråk. Det finns en del att roa sig med på stranden om man är barn, gungor och klätterställningar. Nästan inga badade. Några vuxna verkade ha danskurs på en slags ”dansbana”, men det var inte så att det var trängsel på sanden, som man kan föreställa sig att det är på sommaren.

På tillbakavägen svängde vi av uppåt borgen, för där nedanför finns stadsdelen Barrio Santa Cruz med hus som klättrar längs bergsidan, trappor och smala gränder. Husen har mängder av blomkrukor utanför (fast fler på sommaren) och är utsmyckade med mosaik (till och med på nedsidan under en del balkonggolv) och/ eller vackert målade. Det var mysigt att gå där. Ibland kom man till fina utsiktsplatser också. På sommaren finns nog fler ställen att fika på här, men vi tog en god spansk öl i kvarteren här uppe och promenerade sedan neråt. Vid en gata med serveringar spelade två killar spansk musik på gitarr och elbas. De var fingerfärdiga och han med gitarren hade väldigt långa naglar, och mha dem behärskade han verkligen konsten att spela intensiv spansk musik à la Flamenco. Elbasisten var inte dålig han heller, utan kompletterade det fingerfärdiga gitarrspelet med vackra musikslingor.

Nästan nere vid ”vår restauranggata” fanns ett italienskt glasställe, som hade härlig kaffeglass plus ett trettiotal andra sorter. Den frestelsen gick ju inte att motstå:) Glasstrutarna fanns i 4-5 storlekar, allt från stora ned till bara fem cm långa ministrutar. Dessa är perfekta för småbarn, som ju aldrig hinner äta mer än halva sin glass, innan den rinner och kladdar.

Den eftermiddagen var lyckad och ikväll blir det fajitas mexikansk restaurang. Det blir gott, för nu har vinden tagit i och varma ytterkläder åker på när vi ska gå ut.
 

Ita Ljunge
Last active at - from Grebo, Östergötland County, Sweden
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register