Resdagboken

Lördag , andra heldagen

Saturday 24 November 2018 Alicante, Valencian Community, Spain
  • 217 Views
  • 1 Comments
Report


Lördag, andra heldagen. (24 nov)

Idag var det lite mer sol här, så på morgonkvisten var det skönt att sitta lite på balkongen, där det ju är morgonsol. En stund efter frukost gick vi ut och upptäckte att det var en del uppståndelse utanför hotellet. 770-årsjubileet av erövringen av slottet Santa Barbara uppe på berget här bredvid, den 24 november år 1248, skulle idag firas med pompa och ståt. (En del firar rätt länge..., vi trodde att det hade med första världskrigets slut 1918 att göra, men detta hände alltså 670 år tidigare.) Någon höll tal, uppsträckta män stod och bar på spanska flaggan och en grupp artillerister iförda gammaldags uniformer från första världskrigets dagar stod och väntade vid fyra kanoner. Vi förstod ju inte mycket av det som sades, och Lasse hade planerat jogging och bad, så vi gick ner till stranden alldeles bredvid. Här var en del folk men bara någon enstaka badade. Lasse gav sig iväg utmed stranden, medan jag satt i sanden.

Snart ställde jag mig upp för flygplan närmade sig och gjorde en låg, stilig överflygning samtidigt som de släppte ut rök i de spanska färgerna rött och gult. Under tiden kom Lasse joggandes och så småningom blev det också ett antal kanonskott avfyrade ut mot havet. Lösa skott visserligen, men de small väldigt bra, det kändes i kroppen, särskilt som vi stod snett framför dem.

Lasse hade som sagt bestämt sig för att bada i havet efter joggingturen, så han tågade med bestämda steg ut i vattnet. ”Tänk Öland, tänk Öland” tänkte han. Det var litet svalt, kanske 18 grader, men det är ju överkomligt. Inte många andra badade dock.

Efter en del vila satte i oss vid en servering längs paradgatan med varsin god italiensk glass och en kopp espresso. Gick sedan en fin tur runt marinan med alla dess lyxbåtar och ut på den långa piren. Satt en stund på en bänk i solen och kollade på några som fiskade, ett gäng vita duvor, samt en katt som försökte fånga några mycket små möss, som höll till i en liten buske alldeles intill oss.

Till middag blev det fisk idag, och dagen avslutade vi med vin, ost och korv på balkongen.


 

Ita Ljunge
Last active at - from Grebo, Östergötland County, Sweden
Comments
Posted By Linnea

Låter som en härlig dag, med lagom mycket action och lagom med vila. Tur att vi är vana vid Ölands vattentemperatur som sagt, även om det var varmare just i år. :)

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register