Resdagboken

Så är vi på plats!

Monday 27 August 2018 Dehesa de Campoamor, Valencian Community, Spain
  • 204 Views
  • 2 Comments
Report

Hejsan,

japp som vanligt när jag och datorer skall kampera ihop så händer det alltid något knas. Likaså denna gång. Vi hade den första veckan problem med vårt utlovade internet här i huset. Jag tänkte ändå vara duktig en kväll och delade därför ut mitt 4G från telefonen till min dator. Skrev ett härligt långt inlägg och när jag sedan skulle spara ner det för att kunna fortsätta sedan så bröts 4G och allt jag skrivit var borta! Grrrrr...... minst sagt.

Men nu har vi efter lite sura sms från min sida till gubben som har hand om huset så funkar det utmärkt:-) 

Som sagt Maja har ju inte börjat sin skola ännu men Sofia distans som Tova går på har redan börjat och o onsdags var det dax att gå till skolanför första gången och träffa de andra eleverna. Vi hade ju inte en aning om hur få eller många de skulle vara så vi höll tummarna för att de ialla falll skulle vara några stycken som var i samma ålder som Tova. Väl i skolan så var det en lite skara med elever kanske 10st både killar och tjejer i varierande ålder som samlades i skolans lilla matsal. Handledaren som skall stötta eleverna på skolan heter Lotta och hon var lika ny på detta som vi! Men hon verkar rejäl och handlingskraftig så det blir nog bra. Det visade sig att det var hela 25st anmälda till distansutbildningen Sofia Distans men alla är ju inte på plats ännu, antagligen har en del syskon som skall gå på skolan och eftersom den inte startar förrän nu på onsdag så är det först då som vi vet hur denna "distans klass" kommer att se ut. Men Tova verkar nöjd med att inte vara ensam och de äldre eleverna som redan läst ett år eller två med Sofia Distans verkar hjälpsamma.

Skolan där Maja och Tova skall gå ligger ett stenkast från vårt hus. Det ligger p plan 3 och 4 och är en liten skola med kanske sammanlagt ca 200 elever. I Majas klass kommer de vara 8st, 4 tjejer och 4 killar!!! och en lärare på heltid. Inte illa! Tror det kan bli kanon för Maja som är lte försynt och tillbakadragen till sin personlighet. Här kan hon förhoppningsvis inte försvinna i mängden och få den hjälp och stöttning hon behöver för att våga ta för sig lite mer.

Vi hade ju våra farhågor ang gymnastik och slöjd för Tova då hon ju läser på distans och de följer ju samma läsårsplanering som den vanliga skolan. Dett fick vi lugnande besked om under första skoldagen då, handledare Lotta berättade att hon kommer att hålla i gymnastiken och att slöjden kommer att göras på skolan. Där det finns div maskiner och utrustning som man kan behöva. Måste säga att dessa i mitt huvud väldigt praktiska ämnen blivit mycket mer teoretiska sedan jag gick i skolan.

Ja det var skolan det. Huset är kanon. Vi har både veranda och takterass. Tror dock inte att de som hyr ut huset brukar använda takterassen direkt för där är inte mycket möbler. Man skulle kunna göra mycket mysigt där. Fungerar dock utmärkt att sola,sova och träna på! På framsidan huset har vi vår härliga veranda som jag sitter på just nu. På tidig morgon och sen efm kväll är det underbart att sitta här i skuggan med en ljummen bris runt huvudet. Vill man sitta i solen går det men för det mesta är det skugga här vilket just nu i slutet på Augusti är helt perfekt. Behöver inte alls sitta i solen nu.

Inne är det uppdelat på tre våningar: bottenvåningen/källarplan finns det sovrum, tvättstuga,badrum och ett ganska stort allrum. Denna yta har helt tagits över av tjejerna. de har pyntat och delat upp garderober och yta emellan sig. På 1:a vån mittenplan finns det kök, storarum/matsal och ett badrum. På 3:e vån övre plan finns det ett master bedrum med stort badrum och utgång till takterass. Denna våning skulle vi egentligen ej ha tillgång till men när vi kom meddelade gubbensom har hand om uthyrningen att ägaren beslutat att vi skulle få tillgång till det också! Vilket var tur.... för de två sovrum där nere visade sig vara ett. Detta hade vi missuppfattat eller så hade det blivit fel i översättningen i anonsen. Men det löste ju sig på bästa sätt. Kan dock säga att tjejerna dragit vinstlotten! Värme stiger uppåt!!!!!!!!!!!!!!!! kan säga att det är svettigt där uppe. Finns A/C på alla våningarna så det funkar, men är det något som är dyrt här i Spanien så är det elen så man vill ju inte slösa för mycket. Vi har inte mycket till trädgård i bemärkelsen gräsyta men vi har mangoträd och citrusträd och blommor i olika stenrabatter.

Nu undrar ni kanske hur långt är det till stranden då??? Det har vi faktiskt inte riktigt kollat in ännu. Vi har varit och handlat och dit tar det ca 15min till fots. Stranden ligger inte långt från affären det är bara en typ en fyrfilig väg emellan! Tyvärr har de inte gjort över/undergångar på så många ställen så om man inte vill riskera livhanken och gena över vägen och in genom ett hål i staketet får man gå lite längre vilket är rätt svettigt i denna värmen. Man kan såklart ta taxi ner men det tar emot, taxi är inte överdrivet billigt här i Spanien eller rättare sagt inte här på turistorten. Så vi sparar beachen tills september då är det inte riktigt lika mycket folk på stranden, lite svalare i luften men fortfarande skönt i havet. 
Hur svalkar vi oss då?? Jo vi har ju dusch och faktiskt bubbelbadkar men man vill ju vara ute! Så vi går till någon av de två pooler som finns i vårt område tar någon minut att gå och det är härligt att hoppa i efter en svettig promenad till tex affären eller varför inte ett dopp efterskolan och sedan hinner vi med ett kvällsdopp också. Poolen är öppen mellan 09-21.

Mataffär, ja det finns 4 stycken inom gångavstånd den närmsta och minsta ligger kanske 5min från oss. Den har det nödvändigaste och man kan ffa köpa nybakat bröd på morgonen. Inte speciellt billig men en räddare i nöden. Det är en kombination av lite affär och Cafe så här kan du också ta dig en kopp kaffe eller te och till och med få engelsk frukost om du så önskar. Sedan har vi Carrafeur kanske 15min bort, stor affär likvärdig med ICA Maxi, här känner vi oss hemma eftersom den kedjan även fanns i Shanghai. Lidl också ungefär 15min bort även den en stor och bra affär. Sedan finns ju också "fusk" affären dvs den äffär som säljer typ det mesta du kan hitta hemma på ICA. Känns ju tryggt men ganska tråkigt. Till barnens förtjusning fanns det ju både Marabo choklad och Estrella Pepparchips. OK, mamman blev lite glad över det sista också!  det finns också en mer Spansk affär som heter Consum men den ligger på ca 20min avstånd och det var lite väl långt när man skulle gå hem med full dramatenvagn. Det finns säkert någon mindre spansk affär här i närheten också men den har jag inte riktigt hittat ännu. Men jag hoppas på att upptäcka en riktig butcher någonstans med gott kött och gärne en god ost. 

Har ju glömt att nämna det nybyggda stora affärscentrummet som ligger ca 15min från oss. Där kan nog alla i familjen hitta något! Till detta finns det ju ett otal restauranger och barer.

Uppföljning ang både vin och cava kommer så småningom:-)

Ha det gött tills nästa gång

 

Linda Sörensson
Last active at - from Calle 14, Valencian Community, Spain
Comments
Posted By Anette

Så roligt att få läsa om hur ni har det, tack för att du delar med dig! ❤

Posted By Jessica Ekberg

Det låter som att det finns alla möjligheter att trivas 😀.

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register