Resdagboken

sommerpaladset

Saturday 7 July 2018 Beijing, China
  • 111 Views
  • 0 Comments
Report

Lørdag er udflugtsdag også i Kina.

I Beijing tjekker der ca 5 millioner personer ind i undergrundsbanen hver dag. Det lader til at en hel del af dem har tænkt sig at køre samtidigt med os og er på vej til Sommerpaladset.

Sommerpaladset byder på sejlture, varme og smukke haver. Specielt de Lange Haller, haven i haven og sejlturen var smukt. Selv i denne smukke park er kinesernes støjniveau dog utroligt. Der skal råbes af gæster i kø, råbes af børnene, råbes til folk man kender mv. så der er liv og larm over det meste af parken. Det meste dog med smil og for kinesere glade stemmer. 

Der er tydeligt at der er mange der er trukket i fint tøj for at blive photograferet i parken. Piger i fine kjoler poserer for kameraet. Ellers ligner kinesernes tøj meget det vi ser i vesten. Det er svært at se på tøjet i undergrundsbane at vi ikke er i en hvilken som helst storby i vesten. Det er i detaljer vi ser forskellen på tøjet, bla. Er kan tekster på trøjer være chinglish, og vi kan have svært ved at gætte hvad meningen er med teksten. 

Turen til parken slutter i regnvejr. Tilbage på hotellet bliver der tid til et bad og lidt afslapning inden aftensmaden. 

PÅ vej ned efter aftensmaden så vi at arbejderne, som renoverer et hus længere nede af vejen, stadig arbejder, så lørdag er ikke udflugtsdag for alle. 

Til aftensmad fik vi en slags fondue. Det var lige som en stor skål midt på bordet, med en cylinder med kul i midten. I randen rundt om cylinderen var vand med krydderier. Vandet blev fyldt op når der var fordampet for meget. Her i kogte man kød og grønsager. Det smagte rigtigt godt. Vi bestilte flere ting til at putte i: Kødboller, blandede grønsager (primært forskellige slags kål, såsom kinakål), "one sheep one family" (som var noget oksekød) samt noget tyndtskåret lamme kølle.

Desuden lærte vi her at mænd øjensynlig drikker sit øl fra flasken, kun Maren får glas til sin. 

Om aftenen vil vi tage nogle drinks i baren for at hygge lidt på hotellet, men det er alt for dyrt i forhold til de andre steder. Her tager de bla 40 kr for en varm cacao. I stedet spiller vi kort på værelset. 

Maren, Jacob, Hjalte Og Merle
Last active at - from Klokkerholm, Denmark
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register