Resdagboken

Tur in till stan

Sunday 8 April 2018 Bulawayo, Zimbabwe
  • 334 Views
  • 0 Comments
Report

Söndag 8 april.

Sovit jättegott i natt, tror bara jag kollat på klockan ngn gång innan jag gick upp vid 6.

Några skulle iväg på turer på morgonen. Vi gjorde frukost som vanligt o sen tvättade jag upp lite. Jag hade inget planerat för dagen sen. Thomas (vår chaufför ), skulle in till stan med Vusa som jobbar här. Han frågade om jag ville hänga med. Kul, klart jag gör det! Vi 3 gick upp till vägen o väntade på ngn transport vi kunde åka med. Efter en stund kom den lokala bussen åkande. Vilken buss!! Från 40-50 talet??? Satt knappt ihop, avgasröret gick upp genom taket längst fram bakom föraren . Fullsatt, folk o grejor. Inte gick det jättefort o den lät som den skulle rasa när som helst. Efter ca 1 mil stannar han , ngn ska på o så får de fylla på vatten för motorn kokar. Samtidigt går flera av för o kissa. Vi kom i alla fall in till stan så småningom, 45 km från campingen.
Traskade iväg till ett apotek o sen till Pick'nPay o handlade. Där blev vi så småningom upphämtade av en kompis till Vusa. Varorna o jag o Thomas satt på flaket tillbaka. The African way:) Upplevelse bättre än annat idag!
Lunch när vi kom tillbaka.

Har promenerat ner till receptionen o restaurangen. Vilket ställe! Uppbyggt runt de vackra klipporna. Hela omgivningen är vacker med dessa stora stenar/klippblock som ligger som utslängda på bergen.

Avslutat middagen. Pannbiff, potatis, stekt lök, gräddsås o lingon. Fattar ni hur gott det var!?

Bodil Kvick
Last active at - from Kungsbacka Municipality, Halland County, Sweden
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register