Resdagboken

31 mars: International airshow!

Saturday 31 March 2018 Wanaka, Otago, New Zealand
  • 418 Views
  • 0 Comments
Report

På morgonen började det regna, men det slutade snart så att vi kunde ta frukosten på stranden. Det var häftigt att ha den fantastiska vyn med bergen framför sig när vi åt! När vi satt där fick Per ett meddelande från Prudence, som ordnat jobbet till honom i Invercargill, men som annars bor i Christchurch. Hon undrade helt överraskande om vi var i Wanaka för att titta på airshowen. Eftersom vi också var i Wanaka bestämde vi oss för att besöka den berömda internationella airshowen, som brukar gå vartannat år.
Väl komna till ”warbirds over Wanaka, international airshow 2018”, förstod vi att det kunde stämma med antalet besökare vi hört! Det var en riktig folkfest med bla musik, mat, barnland och förstås ett fantastiskt program med olika typer av airshower. Det var bla piloter från amerikanska och nyazeeländska flygvapnet, vilka gav fantastiska, men öronbedövande uppvisningar med olika konster då de tex snurrade runt, flög upp och ned, störtdök och körde bla 10 st plan på samma gång... Det var även en pilot från Litauen, som var ”trickflygare”, vilken gjorde en helt enorm uppvisning med olika konster! Även australiensiska och franska plan hade uppvisningar, liksom en helikopter som lyfte en husvagn. Det var mängder av små plan att titta på och några man kunde gå in i... Vi träffade även Prudence med sonen Ben, hennes man Doug och hans två äldre söner. Det var ett härligt återseende! 
Efter en härlig dag i solsken begav vi oss vidare mot en tätplats vid Mount Aspirin National Park. Det var gott om ”sandflugor” som var snabba till att bita oss när vi steg ur bilen, så vi sprayade snabbt på alla synliga hudområden med myggolja... Kvällen var klar, men sval och temperaturen väntades gå ned mot nollan, så vi laddade med mössor inför natten...
 

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register