Resdagboken
Te-farmen!
Te-farmen!

Utflykt med skolan, Toi Market och Kiambethu Tea Farm!

Sunday 11 March 2018 Nairobi, Kenya
  • 564 Views
  • 0 Comments
Report

Godkväll från Nairobi!

Nu är det kväll här och jag ska snart gå och lägga mig, eftersom vi ligger 2 timmar före er i sverige, och fyra timmar efter er i Thailand (Eric med familj). Jag tänkte ge en kort uppdatering om vad som hänt under veckan och i helgen! :) 

I tisdags så var vi iväg på utflykt med skolan till ett ställe som heter Bomas of Kenya, det är ett turistställe där de byggt upp byar och hus för olika stammar, vi fick också lyssna och se på traditionell dans för de olika stammarna, vilket var intressant! Så det var en heldagsutflykt där alla elever från 0-6:an var med, vi åkte i tre olika bussar och skolan hade ordnat matsäck som vi åt på plats. En mysig dag helt enkelt! 

Under veckan så tog vår handledare med oss till Toi market, vilket är en marknad som ligger väldigt nära slumområdet Kibera. Där kan man hitta precis vad som helst, men det mesta är begagnade saker. Men de olika stånden säljer olika saker, ett stånd säljer skor, ett tröjor och ett annat barnkläder, vilket gör det väldigt smidigt om man är ute efter något speciellt. Vi shoppade faktiskt både byxor, tröja, en sjal och ett kanga-tyg, ett mönstrat tyg som är speciellt för Kenya. Jag har inte riktigt planerat vad jag ska göra med det, men jag tänker att det lär komma till andvändning vid något tillfälle. 

I fredags sålde eleverna i 4-6:an fika under rasterna, där alla pengar ska gå till att adoptera en elefant, något som tillhör det elefant-tema vi håller på med :) Dom var så engagerade och det var så kul att se! De ska fortsätta att sälja nästa fredag också. Efter våra lektioner åkte vi ner till down town och mötte upp två andra lärare från skolan, vi gick och shoppade lite och avslutade vår shoppingtur med lite förfriskningar på en bar. Mycket trevligt. Men som vit behöver man åka från down town innan det blir mörkt, eftersom det är för farigt att vara där då. Så jag och Fanny åkte vidare till restaurangen Mambo Italia för middag. Under lördagen fick vi äntligen någon soltimme vid poolen innan det började regna igen, tyvärr så har som sagt regnperioden kommit lite tidigare iår.. typiskt. Eftermiddagen tillringade vi på escape room kenya, där man blir inlåst i ett rum där man ska hitta ledtrådar som tar en ut. Det var kul och vi avslutade kvällen med en kaffe på restaurangen Talisman som ligger precis bredvid. 

Idag söndag har vi varit på Kiambethu Tea Farm, en helt magisk te-farm som ligger ungefär en timme från Nairobi. Det var så vackert! När vi kom dit fick vi gå runt och kolla i den fantastiska trädgården där det fanns så många fina blommor och växter. Sen fick vi se te-fälten och ägaren Fiona berättade hur man odlade teplantorna, hur man plockade bladen och hur de gjordes om till te. Efter det blev vi serverade en kopp te tillsammans med hembakade kakor inne i hennes hus, väldigt mysigt. Vi fick sedan äta trerättersmiddag ute i trädgåden, och den avslutades med hemmagjord glass! En riktig toppendag och jag rekomenderar verkligen alla som är i Nairobi att åka dit! 

Imorgon börjar vår 7:e vecka här, vilket innebär att vi bara har tre veckor kvar i skolan och fyra veckor innan vi kommer hem igen. Så nu ska vi ta vara på dom sista veckorna på bästa möjliga sätt, (Fast det tycker jag nog att vi gjort hittills också, haha)

Puss&godnatt! 

Amanda Israelsson Och Eric Eklöf
Last active at - from Bali, Indonesia
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register