Resdagboken

Railay rejält utbyggt!

Monday 26 February 2018 Ko Pha Ngan, Surat Thani, Thailand
  • 437 Views
  • 0 Comments
Report

Railay rejält utbyggt
Sunrise Tropical resort var ett hotell som C hade hittat på nätet och det visade sig vara jättebra. Vi hade två rum i en liten länga som låg mittemot poolen. Rummet var fint och vi hade nära till allt och uppsikt över poolen från våra små altaner. Frukosten var god och mannen som checkade in oss sa "I really love your smile" till E inte mindre än två gånger under incheckningen. C tyckte att det skulle bli spännande att få följa mannens och E:s relation och se hur den utvecklade sig under de knappa två dygn vi skulle vara där, men sedan träffade vi inte på honom mer.

Första dagen på Railay badade vi på den fina stranden, såg en jätteödla vid poolen, apor i träden och var på kvällspromenad på östra stranden. Där hade en mängd ställen dykt upp sedan vi var där sist, för sex år sedan. Nu fanns det flera researrangörer och de var inte bara en skylt och ett campingbord, utan små bås med tak och ibland även en eller flera väggar. Vi åt middag en trappa upp, på Tree house. Tvåvåningsbyggnader var det tidigare bara några resort som hade, men nu fanns det flera restauranger både på östra stranden och på den nordligaste vägen mellan stränderna som var i två våningar. De har till och med en liten sjukstuga med en golfbilsambulans, trots att det bara finns några få gångvägar på halvön (ingen bilväg).

Vår andra dag badade vi i poolen, besökte grottan, såg mängder med spor, åt lunch och badade på västra stranden, läste läxor och var med om ett riktigt skyfall. På kvällen åt vi fisk på en restaurang på nordpassagen som C hade hittat. Det var gott, vi fick se en eldshow och så smakade vi banana-oreo-shake. Såå gott!

Nästa morgon tog vi båten från den nya plastpiren (man behöver alltså inte längre vada ut i vattnet till båten) och sedan en minibuss till flygplatsen. Resan tog 1 timme totalt med båt och buss. Efter att vi checkat in blev vi lite stressade av att kön till säkerhetskontrollen såg så lång ut och gick igenom dem, vilket resulterade i att vi inte kunde äta lunch på restaurangen utan fick hålla tillgodo med Bangkok Airs lounge-snacks och chips men det funkade det med.

Eva Jonsson
Last active at - from Bangkok, Thailand
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register