Resdagboken

Södra Goa

Monday 29 January 2018 Agonda, Goa, India
  • 413 Views
  • 1 Comments
Report

Södra Goa!
Palolem:
Nu har vi landat i Goa, men som vanligt ingen resa utan lite trassel. Vi lämnade Varanasi i morgondimman för att ta vårt flyg med Spice Jet till Goa via Hyderabad. Innan vi är framme i Goa får jag ett sms av ägaren till det boende vi bokat som sa att det var taxistrejk i Goa. Vi fick instruktioner hur vi istället skulle ta oss till Palolem. Det var att ta buss från flygplatsen till en stad som heter Margao, och där byta till en ny buss. Nu visade det sig att det fanns gott om strejkbrytare så vi kunde åka taxi till Margao, alltid något. Det är nämligen inga turistbussar det handlar om utan indisk lokaltrafik. Resan från Margao till Palolem kan milt uttryckt vara vår värsta resa hittills och då har vi ändå varit med om en hel del. Det var omkörningar i kurvor, i backkrön, mot mötande trafik o.s.v. Men fram kom vi ungefär vid 19 tiden, en nätt resa på 12 timmar.
Vi packade snabbt in våra grejer för vi hade ett bokat bord med våra vänner Mats och Lotta som vi lärde känna på vår resa i Sri Lanka. Vi hade inte setts på närmare två år men med sådana vänner känns det som om det var igår. Vi hade bara bokat de 3 första nätterna i Palolem och de kommande 6 på Agonda Beach, men vart skulle vi bo sedan? De flesta bra alternativen var fullbokade, så vi började så smått bli lite oroliga, men nu har allt löst sig.
Palolem är en fantastisk strand, fast inte om du suktar efter korallsand och turkost vatten. Havet skimrar i grönt och sanden är beigegul. Vi badade på flera ställen och botten är fri från stenar och annat så det är bara att slänga sig i. Här började vi hitta lugnet. Försäljarna på gatan accepterar ett vänligt nej. Riktigt skön stämning faktiskt.
Agonda :
Är i våra ögon den perfekta platsen att tillbringa sin solsemester. Stranden är lång, och bred. Inga solstolar får vara nära havet och p.g.a att det är en strand där havssköldpaddor kommer till för att lägga sina ägg. I år var det ungefär 6 st som kom upp i januari, men det är nog inte riktig högsäsong än. Viltvårdare gör sitt bästa för att skydda äggen, från turister och rovdjur.
Detta talar för att Agonda kanske kan slippa den värsta turistexploateringen. Vi fullkomligt trivs här på Agonda och blir kvar här ett bra tag till.

Tommy Larsson
Last active at - from Umeå, Västerbotten County, Sweden
Comments
Posted By Inga-Lill

Låter väldigt spännande tur att ni är vana resenärer. Skönt att ni nu funnit lugnet kära vänner. Ska bli spännande att läsa om er fortsatta resa. Kram från ett vintrigt Norrland.

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register