Resdagboken

Lite utflykter

Saturday 13 January 2018 Cape Town, Western Cape, South Africa
  • 233 Views
  • 0 Comments
Report

Gjorde en mycket trevlig utflykt i onsdags till vinområdena norr om staden, två vinprovningar och en två timmars lunchuppehåll i Stellenbosch där man kunde flanera runt bland butiker och restauranger. Torsdagen tillbringade jag nere i ett område som heter "Waterfront", det är som en hel stadsdel uppbyggd med restauranger och butiker blandat med ett skeppsvarv, verkligen en heldagsutflykt, det är så stort att man får en karta när man kommer dit. I går åkte jag på ytterligare en utflykt, Godahoppsudden med pingvinskådning. Så har man nu sett Godahoppsudden, vilket inte är den mest sydliga punkten i Afrika utan den mest sydvästra. Den sydligaste ligger över 200 kilometer härifrån och är tydligen inte av intresse att besöka.
Läste i nyheterna i morse att två personer omkommit i en klätterolycka på "Table mountain" som jag besökte häromdagen, det var dagen innan och över 800 turister blev strandsatta uppe på berget då linbanan behövdes för räddningsarbetet, parken fick skicka upp personal till fots upp för berget för att öppna upp restaurangen igen, de blev evakuerade först klockan 2 på morgonen.
Sen läste jag att H&M hade råkat i trubbel här i Sydafrika och att butiker hade vandaliserats, jag har bara sett en butik och den verkade ha överlevt.
Imorgon blir det stranden, har hittat bästa busslinjerna så att jag på förmiddagen kan bada i Atlanten och sedan på eftermiddagen i Indiska oceanen.

Christopher Såthén
Last active at - from Flen, Södermanland County, Sweden
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register