Resdagboken

Tillbaka till Johannesburg (motvilligt)

Thursday 4 January 2018 Johannesburg, Gauteng, South Africa
  • 183 Views
  • 0 Comments
Report

Den mest besynnerliga nyårsafton någonsin. Jag hade ju bestämt mig för att lyxa till det och käka middag på det lite exklusivare stället, gissa om min förvåning att jag var den enda gästen där. 5 servitörer och vet inte hur många i köket samt i baren. Jag var där vid 21vilket jag tyckte var en resonabel tid, men jag vet inte när folk härifrån äter. Jag åt och tog till och med en kaffe med god whisky, men inte en ytterligare gäst. Gick tillbaka till mitt bungalowställe och de sa att det berodde på vädret, det har regnat till och från under hela eftermiddagen. Min egen bungalows egna nyårsfirande verkade inte helt lyckat, de hade hyrt in en discjockey men det var endast 5 personer när jag gick förbi vid 23- snåret. Så vi lyssnade på musik och kollade på fyrverkerierna vid midnatt. Men det har för övrigt varit en helt underbar dag. Solat vid poolen på förmiddagen och sedan tagit en tupplur mitt på dagen, ringde både Neta & Hasse (som är i Egypten) via Skype och båda systrar via Viber (varav Anne-Lie är i Malaysia). Märkte att jag inte hade någon mobilmottagning överhuvudtaget i Swaziland, försökte skicka SMS, men det gick aldrig igenom.
Är nu tillbaka i Johannesburg då jag inte lyckades hitta något annan transport ifrån Swaziland, hade tänkt försöka ta mig direkt till huvudstaden Durban, men det gick inte. Kom hit igår och har försökt boka en tågbiljett till Kapstaden via internet men inte heller det fungerar i den här delen av världen. Tog mig till tågstationen idag på förmiddagen men alla tåg var fullbokade så efter mycket om och men hittade jag en buss till i morgon. Avresa 13.00 och framme 08.00 på lördag. Sen har jag ett boende klart för den sista delen av semestern. Det blev inte så mycket sightseeing som jag hade tänkt mig men jag var inte förberedd på att kommunikationer var så komplicerade här. Man förutsätts ha bil och jag hade missat att skaffa ett internationellt körkort, annars hade jag hyrt bil och kört själv, ja ja det är mitt eget fel att inte ha undersökt mer innan. Läxa lärd. I Kapstaden ska jag försöka hitta en bil med chaufför som får köra mig.
Har spenderat eftermiddagen i trädgården tillsammans med min hyresvärdinna drickandes gott vitt vin och lärt mig mycket om landet, kulturen och politik. Hon är en berömd skådespelerska (åtminstone här i Sydafrika), har spelat i en "soap opera" i 12 år, men är för tillfället arbetslös så hon hade eftermiddagen ledig.
Tyvärr inget speciellt jag tagit foton på.

Christopher Såthén
Last active at - from Flen, Södermanland County, Sweden
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register