Resdagboken
Dudhsagar Vattenfall Goa
Dudhsagar Vattenfall Goa

åka till Goa | ett paradis i Indien

Friday 22 December 2017 Panjim - Belagavi Road, Ribandar, Goa, India
  • 429 Views
  • 0 Comments
Report

Är du i Goa? Det sägs att Indien är lättast att ta till sig i Goa eftersom kulturkrockarna inte är lika häftiga som på andra ställen i Indien.

Jag har träffat Sara Edman från vår affärsavdelning i Göteborg som nyligen är hemkommen från en tvåveckors charter till södra Goa!

Sara berättar:
Vad var det med Goa som lockade?
Det känns som att Indien är på uppgång! Det som lockade med just Goa är den annorlunda kulturen och att destinationen i sig inte är så vanlig. Goa är dessutom ett bra alternativ om du vill åka längre bort på charter, men samtidigt vill någon annanstans än till Thailand. I Indien är Goa den stat som är mest uppstyrd och ligger mest i framkant. Självklart lockade även värmen!

Hur bodde du i Goa?
Jag bodde i Benaulim i södra Goa. I den här delen finns det många hotell och även många turistande indier. Hit åker indierna själva för semester, främst kring nyår. Jag stötte inte på många svenskar men det var populärt bland både ryssar och engelsmän.

Jag bodde på Joecons Resort som ligger ca 10 minuter från stranden. Joecons Resort byggdes 2009, är lagom stort och har ljusa fräscha rum. Här kan du gå runt bland trädgård och dammar. Hotellpersonalen är jättetrevlig, de är väldigt serviceinriktade och vet vad som krävs. Ett annat bra tips på hotell är femstjärniga Taj Exotica där de har en mycket god frukostbuffé till ett överkomligt pris.

Trots att södra Goa är betydligt lugnare än norra Goa finns det några få ”beach schacks” (enklare strandrestauranger) med Goa-trans där du kan dansa med sanden mellan tårna! I norra Goa är Baga Beach ett populärt ställe. Jag har själv inte varit där men vill du åka dit tar det ca 1,5 timme med taxi.

I Indien har man yogat i tusentals år och här finns något för alla, oavsett om du vill bo på ashram, gå en yoga lärarutbildning eller varva livet på stranden med yogaklasser. Goa är som ”India light” och under vinterhalvåret finns det många västerländska yogalärare som erbjuder yogaklasser här. Vill du fördjupa dig i klassisk Indisk yoga rekommenderar jag Rishikesh. I Kerala finns många Ayurvediska center med behandlingar och yoga på samma ställe. Att besöka Indiska gurus är ett måste om du är i Indien. Lou Åberg håller retreat i Indien. Hon har under flera år rest till olika platser i Indien och här ger hon sina bästa tips till dig som vill fördjupa dig i yoga Indien. Check Yoga Retreat Indien
tillbringa en del av tiden i Mysiga norra Goa såsom Ashwem och Arambol och åk sedan söderut mot Agonda och Patnem, som jag personligen tycker är lugnare och mysigare. Vill du resa vidare från Goa rekommenderar jag att åka till Hampi.

Vem skulle du rekommendera att åka till Goa?
Till södra Goa rekommenderar jag par i alla åldrar att åka! Också alla som vill ha en avkopplande och lugn semester. Här finns allt man behöver. I Goa finns inte fullt så mycket aktiviteter som i norra Goa, men vill man hitta på saker kan man åka på flera olika utflykter. Ett tips är att taxibolagen kör egna utflykter som man kan åka på.

Dudhsagar vattenfall 
Själv åkte jag på tre olika utflykter med Apollo. Den första utflykten hette Vattenfall och elefanter och där åker man jeep till Goas största vattenfall Dudhsagar och sedan fick man bada med elefanter! På utflykten I Ghandis fotspår åkte vi runt till några mindre byar, fick lära oss lite mer om hinduism och vi besökte ett tempel. En väldigt intressant utflykt! Den tredje utflykten gick längsmed Zuarifloden. Här fick vi se krokodiler och ett krokodilbo med ägg! Vi besökte även en kryddplantage. De som jobbade där hade en egen by där de fick bo och även fick skolgång till sina barn. Information på officiell Dudhsagar webbplats
Grande Island

Goa är en destination för både en naturentusiast och en äventyrsökare. Det bästa med Goa-resa är de minnen och den erfarenhet som du bär hem. Kommer till Goa och inte gå till halvdagsresa till Grande Island är helt enkelt en ofullständig resa till orientalens pärla.

dyka
Man åker inte till Goa för att dyka men är man där kan man ändå pröva.

Shoppingen?
Indien är väldigt billigt. En öl kostar ca 10 kr och en strandlunch mellan 50-70 kr. På de dyrare hotellen kostar en fin fiskmiddag runt 90-100 kr. Vill du fynda finns det mängder av sjalar, saronger, smycken, statyer och kryddor.

Förberedelser?
Glöm inte vaccinationer!
Sök visum o god tid. Ju tidigare desto bättre, gärna en månad i förväg.
Ha med ett miniapotek i förebyggande syfte.

Nadia
Last active at - from Goa, India
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register