Resdagboken

Torrevieja nära Alicante

Wednesday 25 October 2017 Torrevieja, Valencian Community, Spain
  • 538 Views
  • 0 Comments
Report

Jag besökte Torrevieja för 16 år sedan, då jag körde bil hit förra gången. Det var vid samma tid men betydligt svalare. Då bodde jag tre veckor i Veneziola på udden utanför Mar Menor och en vecka på det stora, fula hotellet vid Guardamar-stranden. Ett par år tidigare var jag på besök i Ciudad Quesada i Rojales en knapp vecka mitt i sommaren. Så jag visste att det var en enklare stil här utan långkjol eller långbyxor på kvällarna, ”öl i st f vin”. Kanske beror det på att det lär vara soligare och varmare här på Costa Blanca än utefter den övriga kusten? Nu valde jag en lägenhet vid den norra infarten till Torrevieja med 25 min att gå till strandpromenaden. Jag trodde den svenska kyrkan låg en mil från mitt boende, men de har flyttat flera gånger sedan sist. När jag väl hittat den och kom hem till min balkong, såg jag kyrkohuset hemifrån. Så den ligger bara 20 min bort men åt motsatt håll från centrum.
 
·      I ”Svenska kyrkan Costa Blanca” har man från oktober aktiviteter nästan varje dag. Det nya prästparet Gunnar och Eva-Stina Sjöberg blev just installerade av biskopen på Gotland som har hand om SKUT. (När jag öppnade min medhavda andaktsbok, ”Alla mina dagar”, såg jag att de skrivit veckans betraktelser och för tre andra veckor med.) På söndagarna är vi långt över 100 personer på gudstjänsten, så varenda stol går åt. God mat och dryck följer därefter, liksom flera gånger i veckan, annars är det fika och på torsdagar nygräddade, frasiga våfflor. Dessutom finns det Internet och ett bibliotek, men inga tidningar som på Kanarieöarna.
·      ”Mas Amigos” ligger vid strandpromenaden men är bara för medlemmar (42 EUR/år). Det är svenskt och ordnar uthyrning av både lägenheter och bilar, förutom kurser, café och bibliotek med tidningar och Internet – för medlemmar. På tavlan över aktiviteter fanns anslag för golf, för golf och för provning av vin, vin och vin. Så jag förstår att det finns en marknad hos svenskarna i Spanien för de 10-literboxar (!) av vin som en svensk i Madrid säljer.
·      ”Club Nordico” jämte katedralen, inte långt från det gamla kasinot, har liksom Mas Amigos bara öppet på vardagarna, några timmar fram till kl 15. De har liknande aktiviteter, utom uthyrning, men är mindre och verkar mysigare. Dessutom billigare, från 2018 sänks årsavgiften till 20 EUR.
·      För norrmännen finns både ”Norske Sjømannskirken” och ”Club Noruego”.
·      Om jag följer Avenida Baleares från mig till där den byter namn till Waksman, kommer jag till en massa boule-banor. Säkert finns det på andra ställen också, för det lär vara en huvudsysselsättning här i Torrevieja.

FLER FOTON KOMMER I NÄSTA INLÄGG. HÄR FINNS NÅGRA FRÅN VALENCIA:
http://jalbum.net/a/1844981

Svante Prag
Last active at - from Vikbolandet, Östergötland County, Sweden
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register