Resdagboken

Härlig stad

Sunday 29 October 2017 Valencia, Valencian Community, Spain
  • 199 Views
  • 0 Comments
Report

Trots att Valencia är Spaniens tredje största stad så kändes det rätt öde och tomt (förhållandevis) på flygplatsen. När vi åkte hem var det också tydligt hur få flyg som lämnade staden för andra orter. Vi vet inte varför staden inte tycks vara mer populär, för den är både charmig och stor med allt vad det innebär av utbud i form av affärer, barer och restauranger.

Vi tog metron från flygplatsen (4,4 euro per person) in till de centrala delarna. Vi hoppade av vid Xativa som är metrostationen precis vid tjurfäktningsarenan och så centralt man kan komma. Färden tog bara 20 minuter, och därifrån var det 5 minuters promenad till vårt hotell Vincci Lys (kan varmt rekommenderas för övrigt, bara frukosten är värd en vistelse här upptill det fina rummet).

Vi checkade in och tog oss ut i staden. Runt 26 grader varmt och solen sken från klarblå himmel. Vi gick mest runt och stannade till här och var för tapas och något att dricka. 

Efter en skön natts sömn hade vi shopping på schemat. In och ut ur affärer, det handlades en del och det blev några pauser för kaffe/te och andra drycker. Ewa ville gärna åka till Primark, som ligger i ett stort shoppingområde ungefär vid flygplatsen. Vi tog taxi dit, buss tillbaka.

Väldigt möra och svettiga och rätt trötta så var det ändå ingen idé att ta en siesta. Klockan hade hunnit bli runt halv 6 när vi var tillbaka så vi lämnade bara av våra kassar på rummet och gick sen ut igen. Fler tapas, vin och öl, sitta och titta på folk, i skön värme trots att eftermiddagen övergått i kväll.

En av tankarna med den här resan var att se om det kan vara aktuellt att åka hit för en längre vistelse nästa år, som vår midsommarresa. Så stranden och avståndet till stranden inte minst var tvunget att kontrolleras. På fredagen tog vi metron till havet. Gigantisk strand, skönt i vattnet (vi gick i med fötterna, inga badkläder hade packats med) och där kan nog vara fint om sommaren. Men samtidigt lite bökigt att ta sig dit från vårt hotell. Det krävs några metrobyten och det tog sin tid, och stranden var faktiskt nästan för stor och bred. Lite opersonlig. Så vi återkommer till Valencia men inte för en längre vistelse.

I flipflop bestämde vi oss för att promenera tillbaka till de centrala delarna av Valencia. På vägen ligger Ciudad de las artes y las Ciencias. Ett fantastiskt område med operahus, vetenskapsmuseum, vatten, utställning av utomhuskonst. Jag beskriver det inte, utan googla det. Så snyggt, så häftigt, så måste.

Har vi sagt att det är billigt här? Lunchen bestod av varsitt glas rött, en flaska vatten och fyra små baguetter med olika fyllningar. Summa 84 kronor. 

I långsamt mak (värmen bestod, solen gassade hårt och temperaturen visade 29 grader) gick vi till katedralen men gick aldrig in i den. Kostade 7 euro per person och vi känner ett motstånd att betala inträden till kyrkor. 

När vi var tillbaka på rummet berättade Runkeeper att vi gått drygt 1,3 mil... Det fick bli en kortare siesta.

På kvällen var det åter olika ställen med tapas och rödvin/öl. 

Lördag: Metron ut till flygplatsen och Lufthansa tog oss hem via Frankfurt. Vi hoppas snart få återkomma till Valencia. 

***

Några ställen där vi åt och drack och som vi gillade:
* Birra & Blues (microbryggeri med eget öl och gott rödvin, bra läge)
* Tyris on Tap (se ovan, fast detta var snäppet bättre och godare mat)
* Lizzaran inte långt från vårt hotell (på Carrer del Convent de Santa Clara). En oerhörd mängd av pinchos, fantastiskt goda och priset blott 1,5 euro per pincho (räckte med 3-4 stycken för att bli rejält mätt). Främst inhemska gäster vilket ofta borgar för kvalitet.
* Bar de tapes mittemot Mercat Central (stor och häftig inomhusmarknad) som serverar mer traditionella tapas som spanska köttbullar, rysk sallad och potatistortilla med mera.

Och så får naturligtvis den trevliga ölaffären La Boutique de la Cerveza inte glömmas att nämnas. Öl från stora delar av Spanien samt en hel del utländskt. Är man bara ute efter öl från Valencia så har Original CV (precis bredvid ovan nämnda Bar de tapes) ett helt okey utbud, utöver vin, choklad och olivolja från regionen.

Ewa Och Magnus Sten
Last active at - from Palma, Balearic Islands, Spain
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register