Resdagboken

Hemfärd

Monday 7 August 2017 Njupeskär Waterfall, Dalarna County, Sweden
  • 417 Views
  • 0 Comments
Report

Idag börjar många jobba efter en förhoppningsvis härlig semester. Jag och Tom går in på semestervecka nr2. 
Vi har haft en himla tur måste jag säga. Visst har det regnat och varit råa nätter men när vi nu tar ner tältet är det torrt och fint. Inser att vi haft en ganska bra vecka. Rullar och packar in det sista i påsar. Lika fort som vi gjort oss hemmastadd och plockat ur vår bil har vi nu fått in allt och fint också. Det sista i sk frukostväg intas, tänderna borstas, hundarna in i sina burar, skräpet kastas och så vänder vi nosen mot norr.
Vi må åka hem men vi har fortfarande en utflykt kvar. Njupefallet. 
Resan går mot Rättvik, Mora, Oxberg, Evertsberg och Älvdalen. Kör dom mest konstiga vägarna. Smala, slingriga och så fantastiskt mycket skog. Tala om glesbefolkat. 

Äter lunchbuffé på Älvdalens hotell. Utanför håller man på att förbereda inför helgens motorkul. Att köra stora amerikanska bilar är kanske deras grej. Finns många av dom i a f. Går in på deras lilla systembolag, med 2 trevliga tjejer som vill hjälpa oss hitta något drickbart. Men nej, nog har vi sån vana att vi vet vad vi ska ha 🤣 Köper med oss några olika flaskor lokalproducerat öl. Kan ju vara lite kul att prova när man kommer hem.
Tom tar över ratten. Inte många fler byar efter denna vägsträckning heller. Ca  1 mil från fallet är det vägomläggning. Ny fin asfalt på G. Jojo här kostas det på 😅Mitt ute i ingenstans. Inväntar så lots. Har ju inte mött så många bilar och bakom oss står en stackare. Kommer fram till Njupeskär. Jisses Amalia 😱 Vansinnigt vad folk det var här. Båda parkeringarna är i sort sett fyllda och så även vägrenen. 

Här finns fina toaletter och matserveringar. Något som kallas naturrum, som vi inte hann se något av. Tror man visar mossor, stenar och träd i omgivningen. Hoppas jag har lite rätt 😜
Kopplar hundarna och börjar vandra. Fina spångar att gå efter i fin trollsk miljö. Går jättebra för vovvarna att följa med oss. En perfekt dag för lite vandring. Lite sol men ändå inte för varmt. Tror de små tyckte om det. Spännande för oss alla. Uppe vid fallet trängs vi med de andra och fotar. Vandrar så tillbaka. Nästan 5km blev det. 

Nu väntar bara en lång bilfärd hem. På fortfarande konstiga vägar. En älg passerar vår väg. Middag i Sveg, blir Sibylla. Finns inte så många alternativ en måndagkväll klockan halv 8. 

Mörkret börjar lägga sig och vi kommer så småningom ut på de stora vägarna. Ånge och Sundsvall. Stannar i Övik 2 minuter innan macken stänger. Parkerar utanför vårt hus 01:40. Ja så var denna resa över. 
Hemma hittar vovvarna sina korgar, gosar till sig och somnar nog ganska direkt. Jag och Tom hinner faktiskt stöda undan våra grejer, fixa lite nattamat och mysa i soffan en stund. Klockan halv 4 säger även vi god natt. Ganska skönt att sova i egen säng.

 

Annika Bergström
Last active at - from Umeå, Västerbotten County, Sweden
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register