Resdagboken
Soluppgång
Soluppgång

Tidiga morgonpromenader i parken, sol & bad, och mycket arbete!

Tuesday 1 August 2017 Torrevieja, Valencian Community, Spain
  • 474 Views
  • 1 Comments
Report

Tidiga morgonpromenader

Nu är det varmt här, på torsdag ska det bli 37 grader. Nätterna är något svalare, inatt var det 29 grader varmt. Tur man har AC annars hade man inte kunnat sova. Här är extremt fuktigt om nätterna, ser ut som det regnat när man kommer upp på morgonen.

Våra långpromenader med hundarna får vi göra tidigt på morgonen, sen blir det för varmt för dem. Vi går en timmes promenad vid halv sju varje morgon i naturparken. Det känns som att gå i en regnskog med värmen och fukten. Nu har vi även stött på lite större ödlor under våra promenader. Konstigt att det kan leva så mycket djur i denna ökenpark. På vintern och våren var det mycket fina blommor som växte här men nu är det verkligen en ren öken!

Sol & Bad

Solen skiner varje dag (nästan) ibland kan det vara lite mulet på förmiddan men som regel klarnar det upp och solen steker. Skall man vistas utomhus är det skugga, pool eller stranden som gäller. Nu arbetar vi mycket på vardagarna och en del på helgerna så tid för bad finns inte alltid, men det är stor lyx att kunna åka ner till havet och bada mellan arbetspassen.

I medelhavet är det 30 grader varmt, man kan tycka att det inte skulle vara särskilt svalkande men eftersom lufttemperaturen är högre känns det ändå uppfriskande. Det är mycket folk på stränderna nu, det märks att många turister är här nu. Det är alldeles hopplöst att hitta parkeringar i stan och vid stränderna. När vi ska göra tillsyn av bostäder i centrum får vi ta motorcykeln istället för bilen.

Uppehållstillstånd

Nu har vi fått vårt uppehållstillstånd klart och har det "gröna kortet". Det var en mycket invecklad process innan vi blev godkända. Först behövde vi ha en massa papper klara och sedan skulle vi bevisa att vi kunde försörja oss själva och inte vara till en belastning för samhället. Eftersom vi båda har en anställning och dessutom driver vårt företag så borde det inte varit några problem. Men då min anställning började så nära inpå ansökan och företaget var såpass nystartat kunde jag inte uppvisa minst tre månaders inkomst och jag hade heller inte något anställningskontrakt på minst sex månader.

Vi var då tvungna att bevisa att vi var gifta och kunde då söka på Niclas inkomst som ett par. Han hade ju varit anställd lite längre än mig och hans anställningskontrakt löpte längre än sex månader.
Nu har vi i alla fall uppehållstillståndet färdigt vilket känns skönt då man egentligen inte får vistas här mer än tre månader utan tillstånd. Nu har vi även skrivit ut oss ur Sverige.

Tiden rusar iväg!

Oj, vad tiden rusar iväg! Vi har varit här i nio månader nu och vi stormtrivs fortfarande. Vet inte vart tiden tar vägen bara. Visserligen arbetar vi mer än vi gjorde i Sverige och vi träffar så många nya vänner och bekantskaper, men att det redan gått så lång tid sedan vi lämnade Sverige är ofattbart! 

Vi har haft besök av familj och vänner under vintern, våren och sommaren. Det har varit jättehärligt att träffa alla och få visa hur vi har det. Och helt fantastiskt att få rå om våra barn, det är ju dem vi saknar mest! Tur att det ändå är rätt nära till Sverige - det tar bara tre timmar och en kvart med flyg!
Apropå det så har vi tre resor bokade till Sverige i höst genom våra arbeten på Medland.

Mycket arbete

Vi arbetar mycket både jag och Niclas, men vi tycker det är roligt! Dels driver vi vårt företag Wikingservice med nyckelservice, tillsyn av bostäder, bostadsservice och mycket mer. Vi har precis fått ett uppdrag att byta lås och kopiera nya nycklar till i en bostad. Det känns fantastiskt att vi kan hjälpa människor i Sverige som har bostad här nere och inte själva har möjlighet att komma ner med att få saker ordnade.

Båda har vi anställning på Medland Spanien, som är en etablerad mäklarbyrå och ägs av en spanjor. Medland säljer nyproducerade bostäder på hela Costa Blanca och Costa Calida. Vi är 25 anställda och jobbar mot tio olika marknader, varav tre av oss jobbar mot Sverige.

Jättekul att få möjlighet att hjälpa andra att hitta sina drömbostäder här i solen. Jag håller i förstakontakten där jag hjälper till med information som efterfrågas samt bokar in de som vill komma på visningar. Niclas jobbar som utesäljare och är den som visar våra klienter bostäder som de är intresserade av.

I höst har vi tre resor bokade till Sverige då vi ska jobba på de tre mässorna "Köpa hus utomlands" i Stockholm, Malmö och Göteborg. Fantastiskt att få resorna betalda då vi passar på att umgås med familj och vänner, i alla fall under turen till Göteborg då vi stannar lite längre.
 

Susanne Olovsson
Last active at - from Torrevieja, Valencian Community, Spain
Comments
Posted By Elinor

Åh det låter så fantastiskt!! Vi saknar er! Hos oss har det flyttat in en fyrbening nu, äntligen. Hoppas att ni får en härlig höst!!

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register