Resdagboken

Monkey Business

Friday 21 April 2017 Bangkok, Thailand
  • 466 Views
  • 1 Comments
Report

Efter en dryg vecka på White sand Beach med mycket beach/poolhäng samt några utflykter till stränderna Pearl Beach, Chai Chet, Klong Prao samt lite shopping till Wilma(som vanligt..) så packade vi väskorna och drog söder ut till Lonely Beach där vi fastnade på Siam Beach Resort resterande 10 dagar. Bungalow 20 m från havet på en fluffig strand var precis vad vi behövde och vi kände oss hemma direkt, helt klart vårt favoritställe av det lilla vi sett av Koh Chang. Här bodde vi mer off tillsammans med en jäkla massa apor som gärna hängde på vår altan till ungarnas glädje. Vi började tro att aporna var en påhittad story de berättade om för att locka turister till ön men de hade helt enkelt bosatt sig här, kloka djur. Otroligt avslappnat fint ställe med mysiga, upplysta restauranger på små gator uppe i byn.
Ganska nära ligger byn Bang Bao som har en riktigt cool marknad uppbyggd på pålar(tack för tipset farfar), härifrån tog vi även en båt till en liten paradisö i Koh Wai som bjöd på snorkling och sakletning men bäst enligt Zeke helt klart att titta på båtar som är hans favoritintresse de senaste veckorna. Vi paddlade även runda kajak för ett par dagar sedan som Wilma mot min förväntan tyckte var "skitkul", vi drog oss runt en udde och hittade en egen sandbank som snabbt blev en piratö. Dock jäkligt glad att jag valde rätt flytväst, om ni kikar på bilden förstår ni! 
I brist på påskstämning så firade vi thailändsk nyår (Songkran) förra helgen, verkar mest vara en anledning för vuxna att dricka öl och leka vattenkrig i 4 dagar, en jäkla trevlig idé med andra ord. Dag 1, skitkul. Dag 2, kul. Dag 3, börjar ledsna på att bli blöt. Dag 4, men ja vi fattar nu, gott nytt år för fan. 
Vissa saker saknar man hemifrån nu, inget livsnödvändigt men tex pålägg. I brist på kaviar och leverpastej har vi uppfunnit vår äggmarmeladsmörgås som tillagas enligt följande:
1.Rosta valfri sort av bröd.
2.Kladda på rikligt med smör. 
3.Bred ut ett tunt lager av ananasmarmelad, var noga med att få ut det hela vägen till kanterna.
4.Placera försiktigt 1 st nygräddad omelett ovanpå marmeladen.
5.Toppa med röd paprika och en skiva lök och avslutningsvis ett stänk med salt👍. 
Kommer nog inte ta sig in på menyn på Berns men kanske kvalar den in i ett sidoprojekt jag och några vänner har som heter" En helt värdelös kokbok"?
Vi befinner oss nu i Bangkok tills imorgon då vi flyger till Malaysia och Kuala Lumpor.  Dels för att vi måste förlänga vårt visum men även för att vi är redo för ett beachbreak och få in lite big city life. Hur detta går får ni läsa i nästa avsnitt! I övrigt noterar vi att Flyers missar slutspel, Arsenal går som tåget och Kik Oilers slutade 9a, inget historiskt sportår så här långt. 
Må väl mina vänner 

Pär Eriksson
Last active at - from Bangkok, Thailand
Comments
Posted By Farfar Sven

Ser gott ut! Ja, Koh Wai har vi bott på några dagar. Vi bodde också längst ut på pål-husen i Bang Bao. Ha det bäst och kramar från Farfar!

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register