Resdagboken

Till Koh Phangan

Tuesday 28 February 2017 Ko Pha Ngan, Surat Thani, Thailand
  • 525 Views
  • 0 Comments
Report

Till Koh Phangan
Och så var det plötsligt dags att säga adjö till alla på Lanta Sea House och ta en minibuss till flygplatsen för vidare färd med flyg, minibuss, färja och minibuss till Salad Hut på Koh Phangan. Resan gick bra och vi kom fram, fick vårt rum och åt middag. Ett par av de unga killarna som jobbade här för två år sedan var kvar. Myo, som vi hade mest kontakt med förra gången vi var här, var kvar och det var roligt att träffa honom igen. En av de andra killarna jobbar hårt på att lära sig säga A:s namn. Det blir Assen eller Axson som bäst, precis som på första resan. Men det finns förstås en som kan...

Efter middagen den första kvällen gick vi till Green Papaya där Oh jobbar nu och det blev verkligen ett glatt återseende. Han både kommer ihåg och kan uttala namnet. Faktiskt är han den ende thailändare vi mött som kan det. Nu var det två år sedan vi sist träffades, även om vi har haft kontakt på facebook i ett drygt år. Han sken upp, bad oss sitta ned i sofforna utanför receptionen och kom ut med tre glas ingefära- och tamarindjuice. Sedan satt vi och uppdaterade varandra i en och en halv timme. 

Vid ett tillfälle avbröt han sig, såg allvarlig och bekymrad ut och konstaterade lugnt: "Oh, snake!" Det enda vi såg var en stor groda som kom skuttande ut ur en plantering, men både O och Oh såg något som försvann djupare in bland växterna. Oh ropade till sig personal från huset och klev upp på en liten avsats. A och E tog av skorna och klev upp på träsoffan. Läget blev lite spänt, kan man säga. Ställets ormjägare gav sig in i planeringen utrustad med flip-flops och en stav. Efter lite letande jagades en en meter lång orm ut på gången och slogs rejält bedövad med staven. Det var en kobra som jagat grodor till middag. Efter att den förevisats oss, bars den bort på staven och jag hoppas att den slogs ihjäl ordentligt. Ormjägaren kom tillbaka och la staven på sin plats i receptionen. Det var tydligen inte helt ovanligt med ormbesök, även om det kan dröja tre-fyra månader mellan gångerna. Resten av kvällen var vi på helspänn, även fast detta bara var fjärde ormen vi stött på totalt sett på alla våra Thailandsresor.

Vi har har gått Pokémonpromenader, snorklat lite och åkt taxiflak in till Thongsala i ösregn. I Thongsala tittade vi i affärer, åt, var på Tesco Lotus och jagade Pokémon. A köpte ett par byxor. Två dagar har det varit fint väder och en dag har det regnat till och från. Nu verkar det som om vår sista hela dag också blir lite regnig. Just som A och O skulle ge sig ut på paddelbrädor öppnade sig himlen och regnet började vräka ned. Vi hade ju tänkt att försöka rida elefant här, men det är osäkert om det blir av. Och så hade vi tänkt åka på båtutflykt med Kit till korallrevet vid Ko Ma, men eftersom vi inte sett till honom, utan bara hans bror och far, så gick E och frågade efter honom, och fick beskedet att han åkt till Bangkok och jobbat. Det verkar som om alla våra utflyktsplaner går om intet på denna resa.

Vi bor bra på Salad Hut. Maten är god här. Det märks bland annat på att deras restaurang ofta är fylld av gäster från andra boenden. Badrummen är ganska nyrenoverade och städningen är bra. Framförallt uppskattar vi deras stadiga påfyllning av toapapper varje dag. Här finns alltid minst tre rullar i reserv. Ibland fler. (På andra ställen får man en liten rulle per dag, om den man har verkar vara på upphällningen, och eftersom det inte är fråga om något tjockt svenskt trelagerspapper så är det lite väl snålt för tre personer. Thailändarna själva använder ju inte toapapper på det sätt som vi gör, utan de använder rumpduschen och tvättar sig rena.) Även om de unga killarna som jobbar här är trevliga, så är det inte riktigt samma sak som när Oh var här. En eftermiddag bad vi Oh visa rummen/husen på Green Papaya för oss och vi skulle nog kunna tänka oss att boka in oss där nästa gång. Fast ormen var ju ett minus förstås.

Eva Jonsson
Last active at - from Bangkok, Thailand
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register