Resdagboken

Del sju - Botswana

Sunday 19 February 2017 Botswana
  • 400 Views
  • 0 Comments
Report

Första natten i Botswana stannade vi på en camping som heter Elephant sands. Hela campingen var uppbyggd runt ett vattenhål dit elefanter brukar komma och dricka på nätterna. Och mycket riktigt fick vi se elefanter på väldigt nära håll, helt fantastiskt. Vi blev också bjudna på en grillbuffé med fantastiskt god mat. På kvällen låg jag på taket på bussen och kollade på både stjärnorna och elefanterna som rörde sig i närområdet. Vi hade också fått information om att det kunde komma lejon på nätterna så det var lite nervöst, men jag sov som en liten gris hela natten.
Dagen efter drog vi vidare till Maun. Samma eftermiddag vi kom dit var vi ett gäng som åkte flygplan över Okavangodeltat. Det var en häftig upplevelse att sitta i ett så litet plan som bara rymde 8 personer inklusive piloten och även att flyga så lågt som vi gjorde. Det var också en fantastisk utsikt från planet och jag såg både elefanter, bufflar, flodhästar, antiloper och giraffer. På kvällen var några på partyhumör och hängde i baren. Jag var inte riktigt på humör men satt uppe och snackade en stund istället. 
Dagen efter flygningen var det några som åkte iväg på kanottur men jag och några andra stannade på campingen och hade det gött vid poolen. Krantz hade det visserligen minste gött eftersom han gjorde en volt ner i poolen, slog i benen i en kant och fick åka till sjukhus för att sy. Efter vår vilodag var det dags att åka iväg mot Namibia, en halvdags körning från Maun ungefär.
 

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register