Resdagboken

Del fem - Zambia

Sunday 19 February 2017 Zambia
  • 425 Views
  • 0 Comments
Report

Idag har vi kört in i Zambia. Det har varit en lång bussdag och vi har inte fått så mycket mer gjort än att ta oss hit. Vi stannade i Chipata sent på kvällen och regnet fullkomligen öste ner på oss. Jag hade turen att kunna uppgradera till ett rum vilket var väldigt skönt eftersom allting både i och utanför bussen blivit blött. Vi åt gemensam middag som matlagning ordnat när vi kommit fram och sedan var det dags att sova eftersom vi skulle åka vidare tidigt nästa dag.
Idag har vi kört till Lusaka och åkt till en camping i utkanten av stan. Där mötte vi upp våra nya resenärer, åtta personer. Eftermiddagen ägnade vi åt att städa ur bussarna och få ordning på alla grejer eftersom vi nu skulle vara väldigt många personer i varje buss. Jag var matlagning idag vilket innebär att vi ordnat frukost innan vi åkte på morgonen, lunch utmed vägen och middag när vi kom fram. 
Dagen efter åkte vi till en annan camping på andra sidan stan. Vissa hoppade av i stan för att gå på någon marknad men jag och några andra åkte direkt till campingen och hade det gött vid poolen några timmar. När vi körde in till campingen såg vi att det fanns både giraffer och zebror där vilket var väldigt roligt. På kvällen hade vi fest för Pelle, en av våra chaufförer, som skulle åka hem till Sverige nästa dag. Det blev en helkväll och jag hade jättekul. Mycket konstigheter som händer och mycket att skvallra om dagen efter.
Dagen efter festen åkte vi iväg på morgonen mot Zimbabwe
 

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register