Resdagboken

Ödsliga stränder

Sunday 28 February 2016 Canacona, Goa, India
  • 615 Views
  • 0 Comments
Report

Exakt en vecka kvar, står nog t.o.m vid gaten i Mumbai nästa söndag och väntar på att få borda planet hem. Hem till mörkret och kylan, till en vardag med arbete, pendling, städning och matlagning. Inget av det där har funnits i min verklighet de senaste två månaderna. Det här är ett av mina bästa beslut jag tagit, att satsa på mig själv; mina drömmar och välbefinnande.
Just nu är en bred gyllenbeige sandstrand min skrivarlya. Jag räknar till fem andra människor på samma plats, de flesta ser jag bara i periferin. Har inte tänkt på att det finns såna här avskilda stränder i Goa, speciellt inte då jag är van vid kommersen på stränderna i norr. Det finns en handfull beachshacks som serverar det vanliga käket, men de ligger alla en bit upp i växtligheten bakom stranden, och bara på ena sidan. Tittar jag åt andra hållet är det alldeles tomt, bara vågorna som slår och en fiskebåt en bit ut.
Havet är lugnt, vågorna mjuka och böljande. Det är en av de saker jag kommer sakna mest, bruset från vågorna och att sänka ner kroppen i det ljumna blågröna vattnet. Det dröjer åtminstone 3-4 månader innan det går att ta ett dopp där hemma, och då är det knappast ens i närheten av att vara njutbart. Vättern kommer nog alltid vara en av de vackraste sjöarna jag vet, men temperaturmässigt lämnar den en hel del att önska!

Det är rätt märkligt egentligen, jag har extremt sällan hemlängtan, trivs alldeles för bra på resande fot men oftast brukar det faktiskt infinna sig ett slags lugn såhär i slutet av en vistelse. För att koppla det till yogan skulle jag nog vilja kalla det santosha, förnöjsamhet. Jag är otroligt glad och tacksam för möjligheten av vara här, men lika glad och tacksam är jag över att ha en bostad, ett arbete, vänner och en familj att komma hem till!

Katarina Eklund
Last active at - from Canacona, Goa, India
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register