Resdagboken

Målet nått!

Friday 25 December 2015 Victoria Falls, Matabeleland North Province, Zimbabwe
  • 457 Views
  • 0 Comments
Report

Resans sista dag. Idag är det tänkt att vi ska nå vårt mål, Victoria fallen i Zimbabwe. Tanken är att vi ska vara där strax efter lunch, och eftersom det är en resa på ca 50 mil är vi uppe i ottan för att komma iväg.
Resan går längs skumpiga vägar. Vi gör korta toa-stopp i buskarna, men idag handlar det ffa om att lägga mil efter mil bakom oss för att nå vårt mål.

Efter sex timmars körning stannade Morrison vi vägkanten och ville inte starta igen. Upp med huven, vilket på en sådan här maskin betyder att hela förankringen fälls framåt, eftersom den bygger på en lastbil.
Efter några minuter fick de honom att starta igen och vi var åter på väg. Enligt uppgift var vi inte långt från gränsen när det ofrivilliga stoppet kom, men det kändes som att vi körde för evigt innan vi äntligen kom fram till utcheckningen.
Gränsövergångar gick hyfsat smidigt och fort.

Vi var nu framme i Zimbabwe och Victoria Falls, slutdestinationen för min resa. Efter att ha besökt turistkontoret, bekräftat och betalt de närmaste dagarnas aktiviteter kunde jag checka in på sista hotellet.
Resan slutar typ här så på tio minuter splittrades den grupp som levt så tätt tillsammans under tre veckors tid.
Jag hade förmånen att kunna spendera eftermiddagen och kvällen med de personer jag kommit närmst.
Så efter en snabb men underbar dusch blev vi hämtade för vår "sunset cruise". Medan solen gick ner och färgade himlen vackert rosa puttrade vi sakta fram på Zambezi floden. Vi såg en grupp flodhästar på nära håll, en krokodil simmade och dök just vid sidan om oss och några elefanter tittade fram mellan buskarna vid flodbanken. Vi beskådade detta medan vi serverades drinkar och snacks och diskuterade allt mellan himmel och jord.

Efter denna härliga solnedgång var det dags för middag. Vi hade bokat bord på "Mama Africa" för vår juldagssuppé. Den kudo potjie med jordnötsris, butternut och spenat jag valde var riktigt bra.

Kvällen avslutades med en sängfösare i hotellbaren.
Vilken härlig avslutning på detta äventyr. Tror mig ha funnit några riktigt goda vänner och hoppas vi kan genomföra några av de idéer vi haft under resans gång, i framtiden.

I natt har jag åter mitt eget rum och även om det känns lite konstigt att jag och roomie nu har separata rum ska njuta av det och av den ac som nu fungerar efter att jag fått nya batterier i fjärrkontrollen :)

Carina
Last active at - from Jonkoping County, Sweden
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register