Resdagboken

Första veckan och vi vänjer oss vid Afrika

Friday 11 December 2015 Hwange, Matabeleland North Province, Zimbabwe
  • 822 Views
  • 0 Comments
Report

Hej på er go vänner!
Ja då har vi andats ut lite...semesterkänslan börjar infinna sig efter diverse händelser...Att det är klurigt med packningen är väl en sak, det får man ju räkna med, men tanken var inte att mammas sambo skulle blåsa omkull i stormvindarna dagen före utresan och bryta 3 ben i handen och luxera ett finger...Fingret kunde jag åtgärda och sen återgå till packningen, och Arne redde ut att köra oss till flyget innan rtg! 2 flaskor whisky inhandlades som presenter varav den ena krossades( låt oss säga av misstag) och den andra glömdes på ett vandrarhem...måste vara värmen! 32-37 grader är det här, en lätt värmebölja som varat i ett par månader...knoppen är smått seg, känns som om man skulle kunna dricka en flod! Ungarna tar det dock bra, sitter snällt ihopträngda i vårt senaste vrålåk, en Honda jeep 4wd, ett enormt uppsving sen den senaste skraltiga Mazdan som dock nästan med den äran gjorde sitt jobb förra gången!
Vi har hämtat Shawn efter sedvanliga överläggningar med hans mammas familj, denna gång fick vi en shoppinglista m div matvaror som ska intagas medan Shawn är med oss...så mkt för att det kommer honom till nytta...
Veckan avslutas m 2 dygn i Hwange National Park och Sable Sands Lodge. Svårt att riktigt beskriva hur avlägset, men 1h från huvudvägen, på Sandvägar endast 4wd har en chans. Utmed en flygraka samt längs med en uttorkad flodbädd hittar man sen ett gäng lyxiga hyddor mitt i sanden! Ska tilläggas att vi på vägen träffade 2 elefanter, 3 vårtsvin ( Pumba) och en gepard! Och då var vi Inte på safari!
Tända ljus middag, färsk fisk från Zambezifloden, lite rödvin och alla slocknade under myggnäten utan prut! Trots att värmen var näst intill olidlig utan AC...
Att vakna på morgonen, tassa upp och öppna dörren till Afrikas ljud; cikador, fågelsång, aptjatter och elefant tut...det är en fantastisk upplevelse!

Maria Lövander
Last active at - from Dakar, Dakar Region, Senegal
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register