Resdagboken

Till Helena

Sunday 8 March 2015 Ko Pha Ngan, Surat Thani, Thailand
  • 627 Views
  • 0 Comments
Report

Till Helena

Vi gillar stranden Haad Salad bäst på Koh P. Den är liten och mysig, men... När ni kommer i juli är det lågvatten. Det innebär enligt Kitt (vår båtkille) att det bara går att bada en liten stund på eftermiddagen/kvällen eftersom det är så långgrunt att allt vatten försvinner på dagen. Botten kommer att se stenig och lite skräpig ut. Han tyckte att ni kunde bo på Haad Salad i ett par nätter, för att få se hur det är där, men annars tyckte han helt ärligt att det vore bättre för er att bo på Bottle Beach eller Thong Nai Pan på norra sidan av ön, för där är det brantare botten vilket gör det möjligt att bada i havet. 

Om ni kommer till Haad Salad så försök att få en båttur med Kitt. Han är kort, har lite längre hår än de andra och sitter under ett rött parasoll. Han tar rimligt betalt och behöver verkligen pengarna. Lämna gärna in tvätt hos hans mamma precis till vänster om Salad Hut. Han kommer då att plocka upp er en bit ut eftersom vattnet inte går in i viken. Godast mat tycker vi att de har på Salad Hut där vi brukar bo. 

Vi har tidigare provat att bo på Haad Yao (grannstranden), men tyckte att det var för livligt på stranden med olika aktiviteter som inkluderade motorbåtar etc. Våra kompisar tyckte att det var toppen. Haad Rin är ju stökigt med full- och halvmånepartyn, men kan var värt en dagstur. Det har funnits en god indisk restaurang där vid hamnen. Resan dit från Thongsala är backig och kurvig.

Annars har vi varit på Thong Nai Pan och grannstranden. Det var längesedan men de var väl ok, som jag minns dem. Bilresan dit är dock lång och vägen inte den bästa. Till Bottle Beach går ingen väg alls, om jag har rätt. Dit åker man enklast från Chaloklum med båt.

Som jag skrev tidigare så finns det nu fasta priser med taxibilarna som de hänvisar till. 

Det är klokt att fundera på hur ni ska ta er till Ko P. Beroende på vart ni ska bo är det olika pirer som gäller. En del båtar går till Haad Rin och dit vill ni absolut inte om ni inte ska bo just där eller strax bredvid. Annars är det Thongsala ni vill till.

Eva Jonsson
Last active at - from Bangkok, Thailand
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register