Resdagboken

Husbilsresa 2014

Wednesday 12 March 2014 Pilar de la Horadada, Valencian Community, Spain
  • 431 Views
  • 0 Comments
Report

Nu är det ett tag sedan vi skrev , så vi skall försöka uppdatera oss för den som vill veta vad som händer med oss.
Vi har flyttat boplats sedan sist och är nu 1,5 mil S Torrevieja 3 mil norrut från La Manga där vi var tidigare, i ett samhälle som heter El Pilar de Horadada. Byn är ganska lugn o tom nu men blomstrar upp ordentligt från o med påsk som ju i Spanien är en väldigt stor högtid. Hit skulle vi gärna tänka oss komma tillbaka till. Vi bor på en endast 3 år gammal camping så allt är nytt o modernt. Här finns fin inomhus;.o utomhuspool o restaurang så klart.. 500 m till jättefin strand men tyvärr inte badvattentemp. ännu trots att en del t.o.m.spanjorer redan försöker ta sig ett dopp i det 16-17gradiga vattnet.
Vi cyklar som aldrig förr, och även promenerar. Det är oftast väldigt välordnat med markerade cykelfält överallt så det är lätt att ta sig fram eftersom det också är väldigt flackt runt här.
Vi cyklar runt till byar som ligger på behagligt avstånd , byar som man aldrig ens hört talas om tidigare trots att de ligger på solkusten ( Costa Blanca) med drygt 300 soltimmar/år. För sol har vi verkligen haft praktiskt taget hela tiden, trots att det inte varit jättevarmt. Men ljuset betyder ju nästan lika mycket som värmen så här års.
Byar med namn som : Les Alcarez, Torres, Pinatar, Cabo Roig, Mil Palmeras, CampoAmor, Flamenco m.fl.
De flesta med någon form av charm, men också en del utan vid första anblicken. De flesta har dock det gemensamt att när man tittar efter byarna på kartan så är de ofta inte ens utmärkta annat än som en liten prick, men när man kommer fram så visar det sig vara städer som kanske har upp till 100.000 inv o mer.Detta bekräftar ju bara vilket stort land Spanien är.
Marknadsknallarna är en seriös institution som drar väldigt mycket folk, och så även oss där vi handlar en del till hyfsade priser, också mycket frukt o grönsaker,och apelsiner,apelsiner, apelsiner.
Vi kommer att lämna här på Lördag 15:e Mars då vi åker mot Malaga för någon dag, sedan vidare till Sevilla några dagar innan vi lämnar Spanien för denna gång och sätter kurs mot Algarvekusten för att fortsätta Portugisiska kusten upp via Sagres , Lissabonn, Porto vidare nordvästra Spanien och norra kusten , mot Bordeauxi Frankrike o.s.v.
Vi hörs när vi har något nytt att berätta och kan få tillgång till internet igen.
Tyvärr kan vi av någon anledning ej skicka foton via datan så vi försöker skicka några via Ipaden när jag kommer åt istället.

Ha de bra i vårvärmen

Tommy o Thorill.

Tommy Thorill Kleveros
Last active at - from Westerstede, Lower Saxony, Germany
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register