Resdagboken
Pulled Pork
Pulled Pork

Byen Skagen

Monday 8 July 2013 Skovvej 2, Skagen, Denmark
  • 367 Views
  • 0 Comments
Report

Fortfarande kvar på Skagen! Vi valde att stanna en natt till då vi tyckte att vi ville in till byn för att uppleva den lite. Där vi ligger har vi tågbanan precis bakom oss, men det ha vi vant oss vid så man tänker inte på det något nämnvärt, dessutom så är vi ju lite halvljumna så det dövar ju…

Idag har vi tagit det väldigt lugnt på förmiddagen och Stig o Kerstin cyklade in mot byn en sväng för att handla, mest bananer verkade det som. (Stig har blivit som galen i dessa gula bär)

När vi hade ätit lunch (Stig o Kerstins tur idag) så tog vi oss in till Skagenmålarnas museum igen för Marita ville att Kerstin skulle se detta. Stig o Jag tog oss en varsin öl i trädgården som jag bjöd på och han betalade??

När damerna kom ut så gick vi in på gågatan där det var ett myller av folk (och då är ändå festivalen över) Hörde en del dialekter och det gick inte att missta sig på att det fanns Stockholmsjävlar i området, och inga genuina söderkisar utan antagligen jetset’are som kommit hit i sina fiiina båtar.

En vinbutik fanns det givetvis också och det går ju inte an utan man måste kolla in utbudet, Stig o Kerstin höll sig förstås framme som dom värsta a-lagare och fick provsmaka Skagenrom. Efter några ytterligare meter på denna gata så bjöd pensionärerna oss ungdomar på mjukglass, fantastisk god. Eddie var kvar i ett skuggigt och genomluftat bagage på museets parkering så honom gick det ingen nöd på.

På campingen är det mycket mindre med folk nu efter festivalen, så det är inga köer precis. Det är gammal standard på toaletter o duschar där vi ligger, men nyare längre in. Men det är i alla fall välstädat och snyggt så det är inga problem. Tyvärr så måste vi gå till receptionsområdet för att kunna surfa eftersom signalen inte räcker hit.

Stig har haft väldiga problem med att komma in på nätet med sin telefon och jag tyckte att det är väl inte så stora problem? Han kan ju surfa med laptopen? Problemet var större än så, han var tvungen att komma in med telefonen för att kunna köpa sig vidare i Candy Crush!! Snacka om pensionärer som försöker hänga med med både Instagram, Candy Crush, Facebook och innehavare av både iPhone och iPad, heja! Och så har både Marita o jag folk i våra omgivningar som är betydligt yngre och inte kan använda datorer, utan är rent motvilliga!

Ikväll vankas det potatis o matjessill med tillbehör och det skall inte vara några bekymmer med att få ned, jag vet dessutom att svärfar införskaffat en ny sorts nubbe, får se om det blir den som kommer fram?

Staffan O Marita Svensson
Last active at - from Hyltebruk, Halland County, Sweden
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register