Resdagboken

Sista inlägget?

Friday 8 March 2013 Gweru, Midlands Province, Zimbabwe
  • 497 Views
  • 0 Comments
Report

Tiden bara springer iväg. Vilket är en jävligt dålig sak!
I måndags var jag som sagt på Lion breeding. Happy girl! Fick dock skäll efteråt eftersom man INTE får byta. Men då var det redan gjort så de kunde inte göra så mkt. Hade en jävligt bra dag och jag hör verkligen hemma med lejonen och inte barnen.
I tisdags var jag på drop in. Först handlar man mat och sen lagar man mat till street kidsen som kommer och äter lunch. Vi lagade sadza (majspulver och vatten som man kokar upp. Alla äter det här. Ööörk!) och köttgryta. Efteråt socialar och leker man med dem. Det var faktiskt roligt. Fick även se var de ”bodde”. Skrämmande hur dåligt barn kan ha det. Men ändå var dem så himla glada och positiva. Man märkte dock på deras attityd att de lever på gatan. Tyvärr får man inte fotografera inne i stan så kommer va svårt att förklara/beskriva.
I onsdags var det halvdag på community. Var på Mkoba primary school. Blir roligare och roligare för varje gång eftersom man lär känna barnen och de lär känna mig. Efter lunch var jag uppsatt på ”making sticks”, sticks som man använder på lion walks. Så vi cuttade ner grenar/träd och sen drog av barken. Slitsamt! Efteråt joinade jag en lion walk. Det är verkligen underbart varje gång. Jag kan vara hur trött och sur som helst när jag kommer dit. Men så fort jag ser mina bebisar blir allt helt underbart. Så jag och alla lion handlers har bestämt att cubsen och lion handlersen följer med mig till Sverige på måndag ;) haha. Drömma kan man ju alltid. Alternativet är att jag flyttar ner alla vänner och familj här.
På kvällen var det världens oväder. Åska till tusen. Inget regn dock. Annars har vädret varit hur bra som helst de senaste veckorna. Riktigt varmt och sol hela tiden. Känns dumt att säga det, men det behövs regn här! Så himla torrt. Men det får vänta till jag har åkt.
Idag har jag varit på Mkoba primary igen. Eller nej, först var jag på Education centre, där barn från Mkoba primary kommer och lär sig om djur och natur. Gjorde absolut ingenting, så det var lite meningslöst. Men Mk Prim var najs. Vi blev hämtade tidigare idag eftersom vissa skulle iväg nu ikväll. Desto mer tid i parken, I like. La mig vid poolen en liten timme och sen joinade jag en lion walk.
Förövrigt har jag varit i upplösningstillstånd idag. Fick reda på att jag måste lämna här redan söndag eftermiddag och sova en natt i Harare. Jag vill inte! Måndag morgon känns mycket bättre! Ska ta tag i detta imorgon. Förövrigt har tanken att förlänga min vistelse här med en vecka dykt upp. Vill inte lämna! Men tror det blir för mycket jobb, plus att det inte kommer bli enklare om jag väntar en vecka. Har börjat säga hejdå till folk nu. Vissa handlers och guider är lediga nu tre dagar, så dem har jag sagt hejdå till idag. Fy fan säger jag bara! I don’t want to leave at all! I’m so not ready for this…
Imorgon är sista dagen på community. Ska vara på Mk prim. Säga hejdå till barnen. Kommer inte vara det enklaste. Usch! På kvällen är det ”Stalk the vihacle-time”. Äntligen! Vi kommer bli körda ut i buschen på kvällen när det är mörkt. Vi blir släppta där och sen kör bilen iväg typ 100 meter. Sen gäller det för oss att ta oss tillbaka till bilen utan att bli sedda av de som sitter i bilen och försöker hitta oss med hjälp av IR-ljus. It’s gonna be so much fun! Lite läskigt med tanke på alla ormar, men what ever! På lördag är det sista besöket i stan och sen hejdå-fest på kvällen. På söndag åker jag. FY FAN!

Over and out! Therése

Therése Hansson
Last active at - from Gweru, Midlands Province, Zimbabwe
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register