Resdagboken

Dag efter Vic Falls

Sunday 3 March 2013 Gweru, Midlands Province, Zimbabwe
  • 398 Views
  • 0 Comments
Report

I tisdags ringde klockan 6.00. Bussen mot Vic Falls lämnade campet 6.45 (15 min försenat som vanligt). Vi har världens sämsta buss här. Det är typ ett hemmabygge och kombinationen hemmabygge, bumpy roads and a bad driver is not a good combination. Klockan 2 var vi framme i Hwange där vi skulle övernatta. På eftermiddagen gjorde vi en game drive i Hwange national park. Såg flodhästar och det vanliga vi ser här i AP. Ingen jättespännande game drive med andra ord. Vi bodde i världens gulligaste safari lodger och på kvällen kom en grupp afrikanska killar/män som dansade och sjöng för oss. Riktig afrikansk feeling. På morgonen efter körde vi vidare mot Vic Falls. Var framme vid lunch. Vi åkte och bokade alla aktiviteter och vid 4 drog vi till fallen. Riktigt mäktigt att se. Det värsta är att det ”regnar” ju längre ner man kommer så vi bestämde oss för att hålla oss uppe vid och då blev vi ändå plaskblöta trots regnkappor. Men som sagt, riktigt fint och häftigt. På onsdagen ringde klockan 6 igen, ingen rast och ingen ro. Det var dags för en ”Full day Chobe trip” till Botswana. Mycket meckande med att komma ut och in i både Zim och Botswana, så det tog sin lilla tid. Men väl i Chobe hade vi först en boat cruise hela förmiddagen. Såg flodhästar, elefanter, krokodiler m.m. Var härligt eftersom vädret var strålande! Jobbade lite på brännan, som mest är bonnabränna. På eftermiddagen var det dags för game drive igen. Vi ville såklart se alla The big 5! Tyvärr lyckades vi inte. Såg ”bara” lejon, buffalo och elefanter. Vår guide var inte den bästa heller så det var ingen wow game drive. Men allt som allt var det en trevlig tur till Botswana. På kvällen åkte vi till en restaurang som heter Boma. Vi blev klädda i tyger och målade i ansiktet. Det spelades på trummor, vi smakade afrikansk öl och vi fick äta hur mycket mat vi ville från buffén. Åt bland annat myrslok och Pumba (pumba från lejonkungen, kommer inte på vad djuret heter och här säger vi pumba). Ännu en trevlig kväll.
På fredagen var det dags! Jag hade bokat bungee jump. Klockan 9 blev vi hämtade och körda till fallen. Vi skulle göra en combo med slide, swing och bungee. Sliden var bara att glida över floden, lagom start. Swingen var man fäst vid höften. Fritt fall i 70 meter och sen gunga. Jag och Ole gjorde ett tandem hopp. Amazing! Men alltså bungee var det absolut bästa någonsin. Jag var så jäkla nervös innan så jag visste knappt var jag skulle bli av. Men jag gjorde det och det var så himla gött! Ville göra det igen! 111 meter rakt ner mot floden. Härlig känsla. My vic falls trip var complete! Har köpt video och bilder som ni får se när jag kommer hem.
På kvällen var det booze cruise. Trevligt, men lugnt för min del. Kan inte vara bakis när jag ska sitta i en fattig buss i 10 timmar dagen efter. På lördagen gjorde vi en lion walk med lejonen de har på deras lion encounter. De är 13 månader så de var mycket större än mina lejon här. Mycket mer utvecklade och mogna. Fick mig att inse att jag måste åka tillbaka hit i december innan mina bebisar slutar med lion walks. Efter lion walken åkte vi mot AP igen. Har käkat pizza 6 ggr på 5 dagar, I’m so sick and thired of it! Resan hem gick bra. Väl tillbaka i AP var det bara att slänga sig i duschen. Det vankades hejdå-fest igen. Världens bästa guide Moses is leaving. Bästa kvällen hittills. Helt galet! Vi kallar det Antelope paradise här bara för att det är så mycket ”skandaler” och saker som händer haha. Men jag har aldrig varit så bakfull som jag är idag. Jag sov 1 h i natt allt som allt, så nu är jag sliten till tusen.
Tyvärr får jag inte byta till lejonprojektet sista veckan. Men det ska nog bli bra ändå. Imorgon har jag bytat med en annan vol så jag får vara på lion breeding i alla fall. Tjoho! Blir long lion walk, BPG och Ele food. Good day!
Ska försöka ladda upp bilder, får se om internet vill sammarbeta.

Over and out! Therése

Therése Hansson
Last active at - from Gweru, Midlands Province, Zimbabwe
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register