Resdagboken

Dag, jag-vet-inte

Saturday 23 February 2013 Gweru, Midlands Province, Zimbabwe
  • 495 Views
  • 0 Comments
Report

Hej allihopa!
Sorry, att det går långt mellan gångerna. Men det är inte så att jag hoppar över grejer för att kunna uppdatera här.
Veckan har varit lite upp och ner. Jag är inte helt nöjd med community. I måndags började jag med att vara halva dagen på Mickey mouse pre-school och halva dagen på Modavano school, en skola för personer med funktionsnedsättning. På Mickey mouse gjorde jag i stort sett ingenting på tre timmar och på Modavano lekte vi bara med barnen så gott det gick. Intressant att se skillnaderna från hemma. På modavano åt barnen med händerna, de hade inte rinnande vatten, de va 16 killar som delade på 8 sängar och 10 tjejer som delade på 8 sängar. 2 personal på alla de barnen. Helt sjukt vilka skillnader. Så fort jag kom tillbaka till parken på eftermiddagen frågade jag om jag fick vara med på en Lion walk. Känslan va: Jag saknar lejonprojektet!
I tisdags och onsdags var jag på Mkoba primary school i en special needs class. Vi hjälper till med undervisning osv. Jag vet att barnen uppskattar vår närvaro, kärleken och hjälpen vi ger. Men fortfarande känns det som jag gör ingenting! Barnen är verkligen hur söta och goa som helst. Men det är inte riktigt min grej det här. I onsdags kväll var det birthdayparty för Collin, one of the project managers. Barbecue under bar himmel och fest på det.
I torsdags var en bra dag. Barnen får special needs class skulle komma och besöka parken. De fick åka runt och se djuren, leta spår och hälsa på lejonen. Vi bjöd dem även på mat. Glädjen i deras ögon var oslagbar. Härlig känsla! Community fick ett pluspoäng. På eftermiddagen hjälpte jag till att fylla på vatten till lejonen och sen Lion walk på det.
Igår var jag på Mickey mouse igen. Ljudnivån med 120 ungar i ett litet klassrum är grym. Förstår inte hur lärarna pallar trycket. På eftermiddagen var det dags för lion move igen. Flyttade 5 st lejon. Hjälpte till med temp.koll och förflyttning. Blev lite krisläge ett tag eftersom ”mitt” lejon fick väldigt hög temp. Men efter typ 80 liter kallt vatten över henne ordnade det upp sig. På kvällen var det ännu ett birthdayparty för en av volontärerna. Fest till klockan 2 inatt. Klockan 4.15 ringde klockan. Det var dags för Lion roaring uppe på Lion breeing program. Körde upp ditt och satt och lyssnade när lejonen vrålade. Riktigt mysigt! När vi kom hem sov jag en timme till. Sen idag har jag varit i byn igen. Köpt diverse grejer och hälsat på pojkarna på the boy orphanages. I eftermiddags hade jag cubsit with the R’s. De har blivit matade idag så de var riktigt trötta och lata. Men det gör ingenting, jag kan sitta och titta på dem i en oändlighet ändå. Blev en lion walk med the D’s efteråt. Ikväll är det hejdå-fest för Karl och Carina. Tråkigt att de lämnar. Jag ska dock ta det jäkligt lugnt eftersom jag jobbar hela dagen imorgon. Lion walk, BPG, Behavior enrichment, med lejonen som precis har pensionerats från lion walks, och lion walk igen står på schemat.
Eftersom jag inte trivs så värst bra på community har jag bestämt mig för att följa med på Victoria Falls resan nästa vecka. Vi åker på tisdag och kommer tillbaka till parken på lördag kväll. Kommer bli roligt I hope. Imorgon ska jag prata med Jealous, vår volunteer coordinater och se om jag kan byta tillbaka till Lion breeding den sista veckan.

That’s all for now! Ska försöka uppdatera innan Vic Falls på måndag, då kommer förhoppningsvis lite fler bilder upp.

Hoppas allt är bra med er där hemma!

Over and out! Therése (btw, hoppas ni hänger med i skrivandet. Så svårt att få ner allt på papper ;) )

Therése Hansson
Last active at - from Gweru, Midlands Province, Zimbabwe
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register