Resdagboken

Dag 11

Wednesday 21 November 2012 Aldona, Goa, India
  • 221 Views
  • 0 Comments
Report

Mycket har hänt idag.
James, koordinatorn som igår lovade oss att få jobba resterande tre dagar i slummen skulle prata med oss om det i morse.
När jag vaknade upp var han borta.. Många volontärer säger att han drar så fort problem uppstår för att undvika behöva göra nått.
Till Elin sa han vid frukosten att han ”snart” skulle vara tillbaka så vi kunde prata, men han kom tillbaka igen till middagen.

Efter frukosten, vid 9-tiden i morse, kom en manager över till huset så vi fick prata med honom istället för James. Managern var väldigt otrevlig och istället för att be om ursäkt för att det blivit som det blivit började han försvara projektet ”womens shelter project.” Han sa till oss att det var exakt samma sak som barnhemmet och sa även att vi inte kunde jobba i slummen eftersom vi då skulle jobba där i bara tre dagar till (vilket jag tycker är konstigt då det inte var något problem att Timmy och Johanna skulle jobba där i fyra dagar.)
Två minuter senare ringde James och berättade för managern att han hade lovat oss att jobba i slummen.
Han blev då tyst och sa åt oss att göra oss redo för att en taxi skulle plocka upp oss 15 minuter senare.

När vi stod och borstade tänderna i väntan på taxin kom managern in och sa att det inte var möjligt att vi skulle jobba i Slummen.
Så idag: stranden igen... Den här gången med de nya tjejerna som flyttat in vårt rum. Vi gick även på onsdagsmarknaden igen.
När vi ikväll kom tillbaka till boendet så befann sig en kvinnlig manager här (någon slags ägare), hon var även den första och enda som bett oss om ursäkt och frågat hur de kunde gottgöra oss.
Den manliga managern som på morgonen avbrutit, pratat i munnen och vägrat lyssnat på vad vi hade att säga började smöra för den kvinnliga managern och sa att han tyckte så synd om oss.

Vi kom överens med tjejen om att de ska ta med oss ut i slummen så vi kan besöka barn och ge bort saker till barnen i slummen, samt få se hur de bor.
Tydligen gick det även ordna så vi får besöka barnhemmet vi egentligen skulle jobba i (?,Skulle ju inte gå eftersom baren inte fick bli fästa vid oss?)

Jag hoppas att det som nu sagts blir av och att de inte bara smörar för den kvinnliga managern som ikväll åkte hem. Men här går det ju inte lita på någonting av vad dom säger.
Vi har förhoppningar nu och hoppas att de uppfylls. Mer får ni höra imorgon.

Elin Olsson
Last active at - from Aldona, Goa, India
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register