Resdagboken

Cement och människorespekt.

Thursday 24 January 2013 Ouagadougou, Centre Region, Burkina Faso
  • 592 Views
  • 0 Comments
Report

Varit i Alberts by och installerat inbrottskyddet för hålet.

Var i en grannby och köpte en säck cement. Jag bar ut den till bilen, men det var något jag inte skulle ha gjort. Dels blev min fina Kirunatröja dammig av cementen men det allvarliga var att jag förolämpade killarna som var runt omkring. Albert berättade att man i det Afrikanska umgänget aldrig låter en äldre människa göra ett jobb som en yngre kan göra. Det handlar om människorespekt. Jag har svårt att förstå mig på detta och det kommer kanske att göra det svårt att jobba vidare med projektet. Jag är för otålig och har svårt att vänta när jag ser att något kan bli gjort snabbt av mig själv. (Det har väl kanske mer med mitt eget kontrollbehov att göra också.) Jag behöver bättra mig.

Studenten Faisal som hjälper till med mätprojektet och jag har inga pro-blem. Jag åker moped med honom och jag litar på sättet han kör och han tycker inte att jag är i vägen när jag sitter bak. Han talar engelska och jag tror att vi kommer att lära känna varandra och tycka om varandra.

Albert Compaore ställer upp jättemycket på projektidén och vill att den skall genomföras. Kommer med mycket bra kritik. Sedan har vi ibland lite svårt att förstå varandra i projektplaneringen, men jag måste lita på hans förmåga att lägga upp projekt, han har ju stor erfarenhet av detta som jobbar både åt Sida och svenska ambassaden. Han har lovat att skriva ett Memorandum of Understandng för mötet imorgon och då är det viktigt att alla menar samma saker. Jag har stor hjälp av Alain Koala, som är lärare på Tekniska högskolan och "Mr Google", som översätter det jag skriver på engelska till franska – för att Alain skall förstå bättre. (Varning för felöversättningar.)

Tanken är att jag skall undervisa på tekniska högskolan senare men jag är inte särskilt rädd för det. Det finns ju tavlor och kritor och det mesta går ju att förklara med bilder. I värsta fall får jag väl sjunga en stump.

Hans Eek
Last active at - from Ouagadougou, Centre Region, Burkina Faso
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register