Resdagboken

Medelhavsturne

Monday 27 February 2012 Finike, Turkey
  • 488 Views
  • 0 Comments
Report

Hej på er sänder ett litet livstecken från vår vinterhamn i Finike, här är full aktivitet bland hamnens vinterliggare för jämnan, vi känner att vi träffat rätt med denna hamn som är riktigt Turkisk. Folket här är jättebra att ha och göra med och de jobbar dag och natt med att göra sin lilla stad så vacker sim möjligt.
Förra veckan tog vi "semester" och hyrde en bil för att resa runt lite landvägen, vi upptäckte att de hade betydligt högre priser på de stora turistorterna samt lite mera av den påflugna stilen. Bl.a tog vi en tur upp i bergen till en stad som heter Elmali där fick vi se snö och sådant där grått gräs som finns i Sverige på vintern, så vi blev glada när vi kom tillbaka ned till våra Apelsin och citronträd som omgärdar oss i Finike.
Just nu håller vi på att skaffa olika handlingar samt Turkiska bankkonton med 13500 kronor per person för att kunna söka ettårs permit de har antagit nya visumregler från den 1 Februari, den "höga" summan räknar dom med är vad som behövs för att kunna klara sig här i ett år.
Om några veckor räknar vi med att ta upp Doris på landbacken för bottenmålning, det börjar bli lite påväxning under vattenlinjen, hon har ju inte varit ur vattnet sedan resans start.
Någon gång i April räknar vi med att starta upp resan vidare österut i Turkiet samt en tur ned till Cypern som får bli våran östligaste resrutt, Arabsidan verkar ju inte vara så lockande efter alla oroligheter där för tillfället.
Vi återkommer när säsongen drar igång igen.

Hjärtliga hälsningar

Jan-Åke o Ann-Christin.

Jan-Åke Andersson
Last active at - from Finike, Turkey
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register