Resdagboken

Helig vrede

Wednesday 9 March 2011 Mtubatuba, Mtubatuba, KwaZulu-Natal, South Africa
  • 321 Views
  • 0 Comments
Report

Nu har vi då lämnat Soweto och kommit en bit på vår resa, men först måste jag bara berätta om sista natten i Soweto som va den värsta hittills.

Det va vid tiotiden på kvällen och vi hade precis gått upp till vårt rum för att packa det sista och sen sova för att gå upp tidigt nästa morgon och åka mot Drakensbergen. Då invaderades stället där vi bodde av ett 40tal män i röda pull-overs, skjortor och slipsar. Detta va ett sällskap från nån kyrka som hade hyrt in sig på Ipelegneg där vi bodde. De stökade runt rejält när de försökte komma i ordning, gapade och skrattade. Vi gav dem en stund… men innerst inne visste vi redan vart det barkade hän. Jag lyckades faktiskt somna sen, jag tror Victor hade vart ute en gång och bett dem vänligt om de kunde stänga dörren till sitt rum och prata lite tystare. Men halv ett vaknade jag igen av skratt och höga diskussioner. Jag kände hur en helig vrede växte inom mig och snart va jag ute i korridoren för att säga dem ett sanningens ord. Budskapet om att det bodde andra där som faktiskt ville sova togs emot med en viss förvåning och inte så stor förståelse. Men de skulle också sova, så snart blev det lugnt. Kvart över FYRA vaknade jag av ett himla sping, tjöt och vatten som skvalade. Victor kom tillbaka efter ett toabesök helt förstörd och stöp i sängen. Jag beslöt mig för att också gå på toa och se vad som stod på. Det visade sig att deras program för dagen började kl 06.00 och därför hade hela gänget stigit upp för att duscha och göra sig i ordning. Jag trodde jag skulle smälla av! Efter att ha funnit halvnakna män inne på tjejernas badrum haffade jag första bästa kille och frågade vad i hela världen de höll på med. Respect, hade de hört talas om det? Men tydligen inte. Fastän både jag och Victor bad snällt och upprört protesterade fortsatte de sina högljuda samtal och skratt. Vi somnade aldrig om.

Drakensbergen var fantastiska! Vi bodde i ett litet mysigt hus som låg nära den stora vägen men ändå helt ute i naturen. Första dagen drog jag med Victor som inte va helt frisk än på en 1,4 mils vandring i bergen. Det va så otroligt vackert! Men lite mer än vad Victors infektion klarade av så när vi kom hem kom febern som vart borta ett par dygn tillbaka. Dag två va vi hemma. Men dag tre gav vi oss ut på äventyr igen. Vi gjorde ett ridande safari kan man säga. 1,5h på häst tillsammans med en härlig man som inte kunde så mycket engelska. Vi såg giraffer, noshörningar, gnuer, zebror och massa olika antiloper.

Igår åkte vi vidare och nu är vi i St Lucia, en liten stad vid östkusten. Här är det ett helt annat klimat, mycket fuktigare och varmare! Här finns det gott om flodhästar. Vi har redan sett några ligga och jäsa ute i en sjö där vi va och tittade. Men tydligen har de ett stråk som de brukar vandra precis utanför vår dörr, så vi kan inte parkera bilen där på kvällarna.

Karin Öhrvall
Last active at - from Cape Town, Western Cape, South Africa
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register