Resdagboken

Det stora derbyt

Monday 28 February 2011 Soweto, Gauteng, South Africa
  • 324 Views
  • 0 Comments
Report

Nu ar vi inne på sista veckan har i Soweto. Vart nasta mal ar drakensbergen, dar vi ska bo pa ett stalle som heter baconkullen, fritt oversatt. Det kommer bli breathtaking views och relaxing! Det ser vi fram emot! Victor har forhandlat fram en bra deal med dem eftersom deras lilla stuga va upptagen ska vi fa ett större hus for 250rand(typ samma som sv kr)/natt och pers.

I lördags va det då dags för det stora derbyt! Som vi hade förutspått va det crazy. Det började redan på bussen dit. Fullproppad med människor som blåste vuvuzuelas, gapade och sjöng. Vi kom till stadion i god tid och såg hur det fylldes på med människor tills det i princip va fullt på denna gigantiska stadium! Drygt 92 000 pers va där! Jag hade öronproppar den mesta av tiden. Matchen slutade 1-1 efter att det laget som vi inte hejade på gjorde mål i 90e minuten. Sicken osis. Men vi va glada ändå och försökte ta oss därifrån så fort som möjligt för att slippa trängseln. Men vi va inte de enda som tänkte så. Hemfärden va ett äventyr i sig. På väg till bussen va det någon som försökte stjäla vår mobil ur Victors ficka. Victor kände att den va på väg ut och hann ta tag i tjuvens hand och tog tillbaka mobilen och av bara farten fick tjuven en armbåge i magen också. Sen försvann han spårlöst. När vi skulle på bussen va det lite läskigt på grund av all trängsel, men vi kom hem säkert.

Nu har Kathleens man, Rik, kommit hit. Han är professionell fotograf och fotar hennes teatergrupp. Men i onsdags fick vi låna honom till Blitz och skolprogrammet. Det blev succé! Förutom hans grymma brittiska accent och härliga humor tog han fantastiska bilder på barnen och han blev väldigt imponerad av arbetet där. Och det är verkligen grymt, man inser det ibland. Förra veckan träffade Victor en kille vid basketplanen som själv hade vart med i skolprogrammet tidigare år och va mycket tacksam för det, det va första gången han fick spela basket då och nu spelade han i ett skollag.

En annan surreal händelse som skedde i onsdags va att det stövlade in en kille där vi bor och knackade på hos Kathleen och Rik och frågade om han kunde få låna 300 rand för att köpa ut sin syster från fängelset för att hon hade mördat sin man. Det bästa av allt är att killen heter Danger! Efter detta har vi alla fått nycklar till ytterdörren också.

På aerobicsen har jag stiftat bekantskap med en kille som heter Sammi, han har spelat handboll i Lindensberg i Sverige ett år. I tisdags tog han med oss på landslagshandboll mellan Sydafrika och Angola. Handboll är inte så stort här i SA och de blev för övrigt krossade av Angola, 36-15. Men det va kul att va där och vi fick även träffa en till Blitzvän som vi hört mycket om men som vi inte träffat. Även han har spelat hanboll i sverige, tre år tror jag.

I går va vi hembjudna till Wire på grillfest! Det va mycket kul! Intressant att få se ett hem också. Hon bor med sin mamma, och sina två småsyskon som är i 20årsåldern. Vi grillade massa kött och till hade vi sallad, stak sås och pap(majsmjöl som man kokar med vatten till en gröt) m.m.

Karin Öhrvall
Last active at - from Cape Town, Western Cape, South Africa
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register