Resdagboken

Bondskurkar, kebabturkar och colaburkar.

Tuesday 4 January 2011 Pilar de la Horadada, Valencian Community, Spain
  • 583 Views
  • 0 Comments
Report

Här är det vardag nu, livet rullar på som vanligt... nästan som om vi var hemma. Apelsinlundar och havsbrus är givna delar av dagen precis som cafe con leache och eftermiddagsstunden på balkongen. Men tiden rinner på och snart är det dags å packa ihop det tilfälliga hemmet här nere och börja resan hemmåt. Fast först ska vi få besök av mormor Berit och Linus:-)

Linus och mamma/mormor kommer med flyget på torsdag till Alicante, cirka 50 minuter härifrån. Det ska bli härligt att träffa dom. Mamma är ju som en enarmad bandit sen hon bröt handleden så det ska bli skönt å ta hand om henne lite... om hon låter oss:-)

Sen sist vi skrev har vi varit bjudna till en del nya vänner här nere och fått ätit god mat bl.a. kålpudding och spanska köttbullar gjort på kyckling/kalkonkött med citronskal i, druckit goda drycker, svensk glögg från ikea och en del cerveza. Många goa snack och mysiga stunder har det blivit. Ett enkelt mat tips är att hotta upp potatisgratängen med lite grillad inlagd paprika mums gott!

Vi har också ätit vår första(!) kebab. På en kebaberia med några varma turkar som glatt pratade turkiska med William när han sagt att hans föräldrar var från Turkiet och William nickade artigt tillbaka. Mycket god kebab:-)

Novis fortsätter charma servitörer överallt, häromdagen var det en engelsktalande tysk som såg ut och lät som en bondskurk, eller ja han såg väl snäll ut men han lät verkligen som en bondskurk. När vi skulle gå hem sprang novis till hans ben och ville upp i hans famn istället för att följa med oss... Kan ha berott på att han gav henne ballonger men jag vet inte, kanske gillade hon brytningen.

Något annat som hon har fått upp ögonen på är leksaksautomater som finns överallt här. Vi gjorde ju misstaget, vet vi nu, i Tyskland och lät henne få en studsboll i en sån automat. Nu kan vi inte gå förbi en utan att hon pekar och gråter.... whaaa. Första barns misstag antar jag.

Hon har blivit en sån medveten liten tjej nu, hon känner igen sig när vi är ute och går och börjar peka när lekplatsen närmar sig, hämtar sina skor när vi ber henne, springer till badrummet när hon hör badkarskranen och knäpper händerna när vi tackar för maten:-)

Med william och mig är det också bra:-) småförkylda men inget värre än så. William sitter i soffan å njuter av en cocacola som smakar som hemma, vi hittade den i en engelsk butik. Själv längtar jag till svenskt kranvatten mmm....
Å min tekopp;-)

Kram på er!!!

Noomie & William D
Last active at - from Hanover, Lower Saxony, Germany
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register