Resdagboken

Damm!

Sunday 15 November 2009 Ouagadougou, Centre Region, Burkina Faso
  • 403 Views
  • 0 Comments
Report

Kvicksilvret narmar sig 40-gradersstrecket, den röda sanden som tränger in överallt smetar sig fast pa våra, av solkräm och gårdagens myggolja, klibbiga kroppar. Svetten som rinner skapar vackra ränder på armar och ben och det knastrar mellan tänderna. Några av oss spelar plump med en klibbig kortlek, andra ligger och sover, läser eller sitter bara och tittar ut pa den dammtäckta skogen eller de småbyarna vi passerar. Ur högtalarna strömmar allt från hårdaste hårdrock till dansband eller reaggae. Saker ramlar ned från hatthyllorna och limpor rymmer ut genom dörren när vi kör ned i stora hål och i ett av de värsta så spricker den högra framrutan - tur att det finns silvertejp! Det är en vanlig dag på bussen helt enkelt.

Det ar trångt i bussen, vi har två liftande kanadensiskor med oss från Mole nationalpark där vi har gått en walking safari men bara sett några gazeller, fåglar, ett par olika sorters apor och några fler fyrbenta djur som vi tror var antiloper. Några vårtsvin bökade runt bland våra saker utanför bussen i går eftermiddag och vi såg en spindel stor som en handflata samt en orm som var infångad på campingen, men dödad. Poolen med underbar usikt öveer parken var skön!

När vi har släppt av tjejerna så fortsätter vi norrut mot gränsen men morkret faller och vi svänger in på en liten grusväg för nattens busch-camp. Vips så dyker det upp en liten man som säger att vi ska fortsätta längre in på vägen så får vi bo hos en bonde. Efter 2 km genom ett majsfält kommer vi fram till en helt öde gård. Det visar sig att det är folk hemma, men bara tjänstefolket och då är inte strömmen på. När "Master" kommer hem så visar det sig vara en schweizare som har bott i Ghana i 30 år, han verkar inte vara det minsta förvånad över att det står en rosa buss med é- nordbor på tomten. Vi får en flaska honung från hans biodling och han berättar att han brukar se giftormar 3-4 ggr/år, bla spott-kobra. Jag går och byter från flip-flops till riktiga skor... Nu hade det varit skönt med en dusch men våtservetter och lite vatten tar bort det värsta dammet och resten gnider vi in med myggmedel innan vi kryper till kojs under myggnäten, taket behövs inte så vi har fri sikt mot stjärnhimmlen.

I går körde vi in i Burkina Faso och bor nu två nätter på en camping i Ougadougou (med pool). De flesta passar på att tvätta och i går kväll gjorde vi en helkväll i stan. Här bor &,é miljoner människor så trots att Burkina är ett av vårldens tre fattigaste länder så finns det gott om krogar. Först middag, med dans och underhållning av akrobater, på ett ställe och sedan drog 10 av oss vidare till Matata som var en mörk klubb med 300 svarta män på dansgolvet. Det var ingen bögklubb men i ett land med många muslimer verkar det inte vara så vanligt med tjejer på dansgolvet. Det blev en viss uppståndelse när 7-8 blondiner plötsligt rockade loss till afrikansk disco. Svetten flödade och när vi kom hem vid tretiden var vi rejält slut, men kul var det!

Nu står folk i kö så jag måste nog ta mig till poolen istället. Må så gott!

Adam Källström
Last active at - from Falun, Dalarna County, Sweden
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register